THY Teknik A.Ş Çalışanından Yönetime Mesaj

THY-Teknik-A.Ş-Çalışanından-Yönetime-Mesaj

 

Havacılık sektöründe çalışan bir çok kişi tarafından gelen mesaj ve yorumları, bazı argo ve isimli hakaret içeren yorumlar dışında yayına alıyoruz Dün yapmış olduğumuz ”Teknik A.Ş ve Özçelik İş Sendika toplantısı” başlığı ile yaptığımız haber okurlar tarafından ciddi bir şekilde ilgi gördü.

Bugün tarafımıza gelen bir mesajda ise THY Teknik A.Ş Çalışanı isyanını dile getirdi. Bu yorum çok uzun olduğu için sitemizdeki OKUYUCU MEKTUPLARI bölümünde yayınlamayı uygun gördük.

İşte o yorum;

THY Teknik A.Ş Yönetimine, Katma değer, çalışan ruh sağlığı, iş huzurunun sağlanması, çalışanların kişisel gelişimleri, aile huzurları ve çocuklarıyla olan iletişimleri için, mevcut tutum ve politikanız sizleri en üstteki yöneticilerinize sevimli gösterebilir, ama sizleri yaradan Rabbinizin önünde aciz ve hak yiyen olarak gösterir.

Çalışan maaşlarından sağladığınız tasarruf ve kesintiler sizleri üst düzeylerinize karşı mükemmel bir insan yapar ama, çalışanların ve Rabbinizin karşısında aciz ve hak yiyici yapar.

Yemekhane ’ye giden Teknisyeni 4 kuşbaşı büyüklüğünde tavuk etiyle beslersiniz, yemekte etli kuru fasulye yazıp, suda yüzen 1 parça hayvansal yağ ve toplasan 15 tane kuru fasulye verirsiniz, ana yemeği değil pilavı fazla isteyen adama bile pirinci çok görürsünüz, Kimse kimseye güler yüz göstermez, herkes hadi hızlı ol, işini çabuk bitir der, ama kimse kimseye günaydın demez, iyi akşamlar demez, vay bugün çok iyi çalışmışsın elinize sağlık deyip sözle bile takdir etmez, Takım haneye gidersin, istediğin tool senden daha kıymetlidir, çünkü maddi bir önemi vardır, insan hayatı ise daha ucuzdur, takım hanedeki adam bile yüzüne bakmaz, sana aşağılayıcı bakar, İngilizce dil belgenin süresi dolmuştur, şirket çıkıp ta paran var mı? demez, sınava gir 350 TL yatır der,4.000 TL maaş alıp,2000 TL kira ödeyen insanlara, üstüne de tehdit eder 100 TL brüt fark verdiğim mührünü düşürürüm der, teknisyene 200 TL yatırdığı lisans tazminatını alırım der, Sen bir hata yapsan hangarda aşağılar seni, insanların içinde rencide edilirsin, ama güzel bir şey yaptığında kimse övmez seni, takdir de etmez, Sana yetki al der, önüne dağlar gibi örülmüş duvarlar çeker, bu duvardan zıpla bitti der, bir bakmışsın daha yüksek duvar yükselmiş önünde haberin yok, Bunların hepsinin temel sorunu şuan için Paradır.

Yemekhanedeki insan geçinemediği için yemeği isteksiz ve suratsız verir, yukarıdan talimat geldiği için 3 tane mini mini tavuk koyar, takım hanedeki adam bıkmıştır mobbing’den, sosyal hayatında da zaten huzurlu değildir, isteksiz çalışır.

Teknisyenin dizleri iki ileri giderse, üç geri gider. Bilir çünkü bir karşılığı da yoktur bugün okuduğu mesleğin, kendini sürekli geliştirmek zorunda olduğu bir meslekte ne zaman kafasını dışarı çıkartsa ilerlemek istese birinin ateş edeceğini, evlerine, eşlerine, çocuklarına dertlerini anlatamazlar içlerinde yaşarlar, arkadaşlarıyla dertleşirler, ama sadece ellerinden dertleşmek gelir.

21.Yüzyılda kin, nefret, çekememezlik, adam kayırma, hak yemelerin çoğaldığı, son 20 yılda Dünya’da olan değişim, kafasının en rahat olması gereken kişinin uçak bakım teknisyeni ve pilotların olması gerekirken, kafalarının en çok karışık ve huzursuz olduğu dönemde, Yönetimimize teşekkür ediyorum.

Teşekkür ediyorum kiralarını ödeyemeyen arkadaşlar kazandırdığınız için…

Teşekkür ediyorum icraya düşen kardeşlerimizi aramıza kattığınız için…

Teşekkür ediyorum yuvaları dağılan teknisyenler var ettiğiniz için…

Teşekkür ediyorum evine bir şey alırken 100 kere düşündüren yöneticilerimize…

Teşekkür ediyorum her gün kafamızda TİS’i düşündürdüğünüz için…

Teşekkür ediyorum geçmiş dönem TİS’i 3.5 yıl şeklinde düzenlemek istediğiniz için…

Teşekkür ediyorum kestiğiniz %30 kesintiyi bile tam geri vermediğiniz için…

Teşekkür ediyorum bizleri değersiz kıldığınız için…

Teşekkür ediyorum A.O’da 2 yıl, bizde 3 yıl TİS İsteyip, geçmişteki TİS’ide 3.5 yıl gibi gösterip bizleri çok geriye düşürmek istediğiniz için…

Teşekkür ediyorum ayaklarımızı yara yapan, koku yapan İş ayakkabılarını bizlere layık gördüğünüz için…

Teşekkür ediyorum kendi yaptığınız sınavlardan bizlerden para aldığınız için…

Teşekkür ediyorum bizlerin haklarını görmediğiniz için…

Teşekkür ediyorum üstümüze adam akıllı bir kıyafet bile veremediğiniz için…

Teşekkür ediyorum evlerinde her gün sıkıntı stresle yaşayıp, işe geldiğimizde sıkıntımızı stresimizi daha çok yükselttiğiniz için…

Teşekkür ediyorum pandemi de hem çalıştırıp, üstüne de artan enflasyonda maaşlarımızdan kesintiye gidip, halada haklarımızı vermediğiniz için…

TEŞEKKÜR EDİYORUM İLKER BEY,

TEŞEKKÜRLER MİKAİL BEY,

TEŞEKKÜRLER FAZIL BEY,

TEŞEKKÜRLER İK,

TEŞEKKÜRLER İSGÇ ,

TEŞEKKÜRLER BEKARD YEMEK ,

TEŞEKKÜRLER….

EN BÜYÜK TEŞEKKÜRDE BİZ ÇALIŞAN KARDEŞLERİME;  BİRBİRİNİZE LAF SÖYLEMEYİ,KİN VE KIRICI SÖZLERİ,SENDİKAYA DURMADAN LAF ATMAKTAN VAZGEÇMEYEN SİZLERİN BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE OLMADIĞINIZI ÇOK RAHAT ANLAYAN YÖNETİME BİZLER BU TAVRIMIZDAN DOLAYI GÜÇ VERİYORUZ…

LÜTFEN KENDİNİZE GELİN…

Exit mobile version