THY Tahtakurusu Şikayetleriyle Gündemde

THY-Yolcuları-Tahtakurusu-Şikayetleriyle-Gündemde

Türk Hava Yolları’nın (THY) bazı uçuşlarında tahtakurusu şikayetleri artıyor. Yolcular, uçuş sırasında koltuklarda, battaniyelerde ve baş üstü dolaplarında tahtakurusu gördüklerini, ancak havayolunun yeterli önlem almadığını iddia ediyor.

Johannesburg-İstanbul Uçuşunda Tahtakurusu Alarmı

AeroHaber.com‘un haberine göre mart ayında Johannesburg’dan İstanbul’a uçan Patience Titcombe, koltuğunda bir tahtakurusu fark etti. Böceği fotoğraflayıp uçuş görevlisine bildiren Titcombe, görevlinin konuyu önemsemediğini belirtti. “Eve tahtakurusu getirme korkusuyla havaalanında kıyafet değiştirmek zorunda kaldım,” diyen Titcombe, THY’ye yaptığı şikayetlerin reddedildiğini söyledi.

İstanbul-San Francisco Uçuşunda Benzer Olaylar

Ekim ayında Matthew Myers, İstanbul’dan San Francisco’ya yaptığı uçuşta tahtakurusu sorunuyla karşılaştı. Böceklerin tavandan düştüğünü gören Myers, yolcuların koltuk değiştirmek istediğini ancak mürettebatın bu konuda sınırlı yardım sunduğunu ifade etti.

Washington-İstanbul Uçuşunda Isırık İzleri

Fen bilgisi öğretmeni Kristin Bourgeois, Washington Dulles’tan İstanbul’a yaptığı uçuşta battaniyesinde tahtakurusu gördüğünü belirtti. Bourgeois, uçuş sonrası vücudunda 13 tahtakurusu ısırığı tespit edildiğini ve şikayetinin havayolu tarafından yetersiz şekilde değerlendirildiğini söyledi.

THY, tahtakurusu iddialarıyla ilgili yorum taleplerine yanıt vermedi. Ancak havayolu, uçaklarının her 21 günde bir detaylı temizlikten geçirildiğini ve uçuşlar öncesinde genel temizlik yapıldığını bildirdi. Yolculara ise genellikle %10’luk indirim ya da sık uçuş milleri teklif edildiği öğrenildi.

Tahtakurusu Sorunu Havayolları İçin Zorlu Bir Mücadele

Havacılık uzmanlarına göre, tahtakurusu istilasıyla mücadele uçakların operasyonel süreçlerini zorluyor. Jet Research Başkanı Rob Tuck, bir uçağı temizlemek için 2-5 günlük bir hizmet dışı bırakma süreci gerektiğini ve bunun maliyetinin 75.000 ila 125.000 dolar arasında değiştiğini söyledi.

Uçakların sık sık iklim bölgeleri arasında hareket etmesi ve hızlı dönüşler yapması, tahtakurularıyla mücadeleyi daha da karmaşık hale getiriyor. Yolcular ise çözüm bekliyor.

Exit mobile version