THY Tahran Krizi: Başörtü Nedeniyle Kapatılan Ofis Yeniden Açıldı

THY Tahran Krizi: Başörtü Nedeniyle Kapatılan Ofis Yeniden Açıldı

Türk Hava Yolları’nın (THY) İran’ın başkenti Tahran’daki ofisi, bazı kadın çalışanların başörtü kuralına uymadıkları gerekçesiyle geçici olarak kapatıldı. İran basınında yer alan haberlere göre, ofis pazartesi günü mühürlendi ancak iki gün sonra tekrar açıldı.

İran İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Bu olay hakkında bilgim yoktu, basında yer aldığını gördüm. Olayın, ofiste çalışanlar arasında çıkan bir tartışma sonucu yaşandığı ve mühürün kaldırıldığı rapor edildi” şeklinde konuştu.

Ofis Yeniden Faaliyete Geçti

THY’nin Tahran ofisi, yaşanan olayların ardından normal işleyişine geri döndü. Konu, Türk-İran ilişkilerindeki hassasiyetleri de gündeme getirdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 3 ay önce

    Müslüman ülkeler hala bunlarla uğraşıyor , cahillikten ve yobazlıktan besleniyor, yolsuzluk, rüşvet,çürümüşlük,kokuşmuşluk ne arasan var ama hayatın her alanında da gayri müslimlerin icatlarına paralarına her şeylerine muhtaç kalıyorlar. Kaldı ki dinde zorlama yoktur ve başörtüsü de zorunlu değildir, kişinin kendi özgür iradesine bırakılmıştır…