THY ‘TABLET’ TEKLİFİ TOPLUYOR

Amerika ve İngiltere’nin, cep telefonu dışındaki elektronik malzemelerin uçak kabininde taşınmasını yasaklamasının ardından Türk Hava Yolları (THY) tablet atağına kalkıyor.
THY, bu hatta yolcu kaybetmemek için uçak içi eğlence sistemlerinde ücretsiz internet ve her yolcuya tablet dağıtacağı yönünde açıklamalar yapmıştı. Havayolu firmasının bu yönde ilk adımını attığı öğrenildi. THY, Türkiye’de dört tablet üreticisi firmadan teklif istedi.
İkisi bir arada laptop
Salı günü itibariyle Casper, Vestel olmak üzere iki Türk markası, iki tane de yabancı markadan teklif istendiği öğrenildi.
THY, firmalardan tablet yanında ikisi bir arada denilen hem dizüstü bilgisayar hem de tablet olarak kullanılabilen cihazlar için de teklif topluyor.
Cihazların teknik özellikleri ve fiyatlarını isteyen havayolu firmasının, alımının 1.500-3.000 adet arasında olacağı tahmin ediliyor. THY’nin daha önce yolculara tablet dağıtma deneyimi de var. Daha önce kişisel ekranın olmadığı koltuklarda uçan business class yolcularına tablet dağıtılmıştı.
Ancak ABD ve İngiltere’nin aldığı son karardan sonra tablet ve ikisi bir arada dizüstü bilgisayarlar hem business hem de ekonomi yolcularına dağıtılacak. Yolcular ücretsiz kablosuz internet ve firmanın sağladığı bilgisayarlarla eğlence ya da çalışma ihtiyaçlarını karşılayabilecekler.
Yerli markaya öncelik var
THY’nin, tablet ve ikisi bir arada bilgisayarda yerli markalara öncelik vereceği de öğrenildi. Yerli markaların ürünlerini teste alan firmanın teknik özellikleri yeterli bulmazsa yabancı marka tercih etmesi bekleniyor.  Ayrıca yazılım konusunda da firmalardan talep var. Bilgisayarı kullandıktan sonra şifreleri, siteleri ve dokümanları otomatik olarak ortadan kaldıran bir yazılım istediği öğrenildi.(milliyet)

Exit mobile version