THY PİLOT ADAY ADAYININ İSYANI

Değerli okurlarımız;
Biraz önce THY’nin pilot aday adayından bir mail aldık. Yine hiç kelimesine dokunmaksızın aynen yayınlıyoruz.
Sefa Bey
Öncelikle iyi çalışmalar dilerim.
Türkçe olarak yayınlanan havacılık siteleri içerisinde bir tek sizi ve sizin sitenizi takip ve takdir etmekteyim. Bu konuda beni anlayacağınızı düşünerek bunları yazmaktayım. Ben THY Akademi sürecinde olan ve yapılacak DLR sınavına hazırlanan bir pilot aday adayıyım. Bu süreçte ve muvaffak olursam eğer meslekteki süreçte kafamızın rahat olması gerekir değil mi? Fakat hiç öyle değil. Mevcut yönetimin dayatarak uyguladığı yöntemleri kamuoyu olarak üzülerek takip etmekteyiz. Fakat bu büyük sorunların yanında benim ve yalnız olmadığımı düşündüren söylemlere sahip diğer aday arkadaşlarımın bir konu hakkında daha şikayetleri var.
THY Akademi’nin artık yerli kaynakları kullanarak işletildiğini ve hizmet verdiğini bildiğinizi varsayıyorum. Hal böyleyken sözleşme bedelinin hala EURO cinsinden alınması ve Euro’nun gün geçtikçe artması bizim motivasyonumuzu kırmaktadır. TL kazanıp Euro ödemek fikrini kime sorsanız zalimce ve ranstal olduğunu size söyler. Bana öyle geliyor ki THY bu konuda win-win felsefesini benimsemiştir. Hem verdiğini eğitimle (açılan akademinin kalitesi de tartışılır durumdayken) pilot açığını kapatacak hem de bu konudan ne yazık ki rant elde etme peşindedir.
Sayın yetkili, Şubat 2018 itibariyle bu 140,000 Euro’luk taahhütnameye -ki şu sıralar 160,000 Euro olduğuna dair söylemler var- imza atmış biri gün itibariyle daha şimdiden ekstra 120,000 TL’lik bir borcu daha sırtlanmıştır. Yani bu kişi artan döviz kurundan kaynaklı bu ekstra borcu kapamak için yaklaşık 22 ay daha kurumda çalışması gerekmektedir.
Soruyorum size; yeni mezun bir F/O uygulanan FTL’ye mi yansın yoksa maaşının artan ve düşmeyeceği çok aşikar bir kesintisine mi yansın? Böyle bir ortamda bu kişiden çevresel faktörleri elemine edip sağlıklı bir hizmet vermesi beklenir mi?
Sizden isteğim lütfen bu konuda bir farkındalık uyandırınız. Bizler bu borcun belirli bir kur değerine sabitlenmesini veya Türk Lirasına çevrilmesini talep etmekteyiz.
Yazımı lütfen adımı afişe etmeyiniz diyerek bitiriyorum
 Saygılarım
Exit mobile version