THY New York Genel Müdürü Cenk Öcal Göreve Başladı

THY’nin New York Genel Müdürlüğü’ne Cenk Öcal atandı. Daha önce THY’nin Sofya Genel Müdürü olarak görev yapmakta olan Cenk Öcal THY’nin New York Genel Müdürlüğünü İhsan Baytan’dan devralarak göreve başladı.
Türk Hava Yolları’nda yapılan büyük rotasyon sonucunda çok sayıda çalışanın görev yeri değişirken, THY New York Genel Müdürlüğü’ne de Cenk Öcal getirildi.
Cenk Öcal İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nin ardından İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Uluslararası İşletme Master’ı yaptı ve 2005 yılında THY’de çalışmaya başladı.
2014’te Bulgaristan’daki 30. yılını kutlayan Türk Hava Yolları’nın Sofya Ofisi’nde önemli başarılara imza atan Öcal, son 10 yıl içerisinde Amerika’da çok hızlı bir büyüme trendi yakalayan Türk Hava Yolları’nın yeni New York Genel Müdürü olarak görev yapacak.
2015’te taşıdığı yolcu sayısının 63 milyona ulaşması beklenen Türk Hava Yolları, ABD’de ise yıllık 1,5 milyon yolcu seviyesine yaklaşıyor.
ABD’de New York, Chicago, Los Angeles, Washington DC, Houston, Boston ve San Francisco olmak üzere 7 noktaya uçan Türk Hava Yolları, bu destinasyonlara 25 Ekim’de Miami ve 16 Mayıs 2016’da da Atlanta’yı eklemeyi planlıyor.
Yeni destinasyonlarla birlikte dünyanın her tarafından insanların yoğun ilgi gösterdiği bir pazar olan ABD’yi İstanbul ile haftalık karşılıklı 70 uçak seferi ile bağlayacak Türk Hava Yolları, ABD’de JFK, LAX ve Miami uçuşlarıyla American Airlines şirketinin Atlanta uçuşlarıyla da Delta Havayolları’nın kalbi olarak tarif edilen bölgelerde Amerikan şirketlerine büyük bir rekabet oluşturacak.

Exit mobile version