THY, Motor Kaynaklı Sorunların Zararını Tazmin Edecek

THY, Motor Kaynaklı Sorunların Zararını Tazmin Edecek

Türk Hava Yolları (THY), filosunda bulunan Airbus A320/321 NEO uçaklarındaki motor kaynaklı operasyonel sorunlar nedeniyle oluşan zararların tazmin edileceğini açıkladı. Ortaklık Yönetim Kurulu tarafından alınan karara göre, bu zararların tazmini için International Aero Engines, LLC (IAE) ile yapılan Satın Alma ve Bakım anlaşmaları revize edilecek.

Motor Sorunları İçin Anlaşma Sağlandı

THY filosunda bulunan PW1100G-JM tipi motorlara sahip A320/321 NEO uçaklarında yaşanan operasyonel sorunlar, havayolu şirketine ciddi zararlar verdi. Bu sorunların etkisini azaltmak amacıyla, THY ile IAE arasında yapılan anlaşmalar yeniden gözden geçirildi ve THY’nin zararlarının tazmin edilmesi için uzlaşmaya varıldı.

THY’nin yaptığı resmi açıklamada, “Ortaklığımız Yönetim Kurulu tarafından alınan karara istinaden, Ortaklığımız filosunda yer alan PW1100G-JM tipi motora sahip A320/321 NEO uçaklarındaki motor kaynaklı operasyonel sorunların etkisini azaltmak amacıyla Ortaklığımız ile International Aero Engines, LLC (IAE) arasındaki Satın Alma ve Bakım anlaşmalarının revize edilerek Ortaklığımızın oluşan zararlarının tazmin edilmesine yönelik uzlaşmaya varılmıştır” denildi.

Exit mobile version