THY MEXICO CITY'YE DOĞRUDAN UÇMAK İSTİYOR

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, THY’nin Mexico City’ye direkt uçuş başlatmak istediğini ve bunun üzerinde çalıştıklarını söyledi. Çavuşoğlu, “Türkiye olarak zor bir bölgede yaşıyoruz. Bu krizlerin çözümü ve diplomatik çözüm bulunması için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Yaşanan insani krize asla gözümüzü kapamıyoruz” dedi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türk Hava Yolları’nın (THY) Mexico City’ye doğrudan uçuş gerçekleştirmek istediğini belirterek, bunun için müzakerelerinin sürdüğünü söyledi.
Çavuşoğlu, Meksika temasları kapsamında Meksika Dışişleri Bakanı Luis Videgaray ile baş başa ve heyetlerarası görüşme gerçekleştirdi.
Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu, Videgaray ile iki ülke arasındaki ikili ilişkileri geliştirmek için yapılabilecek çalışmaları ele aldıklarını ifade etti.
“Ekonomik işbirliği bizim için çok önemli” diye konuşan Çavuşoğlu, ikili ticaret hacmini artırma ve serbest ticaret anlaşması müzakerelerini hızlandırma konusunda kararlı olduklarını söyledi.
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ TH
Videgaray’a Suriye, Irak, Yemen ve Libya başta olmak üzere bölgede yaşananlar konusunda bilgiler verdiğini anlatan Çavuşoğlu, “Türkiye olarak zor bir bölgede yaşıyoruz. Bu krizlerin çözümü ve diplomatik çözüm bulunması için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Yaşanan insani krize asla gözümü kapamıyoruz. Meksika da bize bu konuda destek oluyor.” dedi.
Çavuşoğlu, iki ülkenin G20 ve MIKTA (Meksika, Endonezya, Güney Kore, Türkiye ve Avustralya) grubu kapsamında da işbirliğini sürdüreceğini ifade etti.
İki ülke arasındaki erişimin önemini de vurgulayan Çavuşoğlu, “Türk Hava Yolları Mexico City’ye direkt uçuş başlatmak istiyor. Bunun üzerinde çalışıyoruz, birlikte bir çözüm bulacağız.” dedi.
 


(yenisafak)
 

Exit mobile version