THY Kabin Hizmetleri Başkanı da Topa Girdi…

THY Kabin Hizmetleri başkanı Nevin Çolak tarafından kabin memurlarına yönelik maili aynen yayınlıyoruz.
Bu mail içeriğinin sadece kabin memurlarına yollanmasını manidar bulan bazı kabin memurları, durduk yere iş kanunu ve sendikalar kanunun hatırlatılmasının arkasında ne olabileceğini sorguluyorlar.
İşte o mail 
Değerli Kabin Ekiplerimiz,
Son zamanlarda işyeri ile işyeri sayılan yerlerde (uçak içi, havalimanı, konaklanan oteller vb.) yürütülen sendikal faaliyetler sebebiyle uçuş personeli arasında huzursuzluk yaşandığına, bunun huzursuz çalışma ortamına neden olduğuna ve CRM’in bozulduğuna ilişkin pek çok bildirim gelmektedir. İş Kanunu Madde 18 ve Sendikalar Kanunu Madde 25/3 hükümlerine göre; çalışma saatleri içerisinde sendikal faaliyet yürütülebilmesi işverenin iznine tabidir. Ortaklığımızdan izin alınmaksızın çalışma saatleri içerisinde işyerinde yürütülen sendikal faaliyetler sebebiyle yaşanan olumsuzluklar, Uçuş Personelimizin motivasyonuna zarar vererek huzursuz çalışma ortamına neden olmakta ve CRM’i bozarak Uçuş Emniyetini tehlikeye sokmaktadır.
İletişimin ve CRM’in özellikle Uçuş Personeli için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatır, Ortaklığımızın izni olmaksızın çalışma saatleri içerisinde işyerlerinde bu tür faaliyetlerde bulunan kişilerin belirlenmesi veya şikayete konu olması halinde idari yaptırım uygulanacağı hususunda bilgilerinizi rica eder, emniyetli uçuşlar dileriz.

Exit mobile version