THY İştiraklerinde Yeni Atamalar ve Hedefler

THY İştiraklerinde Yeni Atamalar ve Hedefler

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat THY’nin iştirak şirketlerinde yeni atamaları açıkladı.

Yapılan açıklamada;

2023 Yılında İştiraklerimizin Başarısı

11 sektörde faaliyet gösteren 17 bağlı iştirakimiz, Türk Hava Yolları’nın (THY) en önemli ekosistemini oluşturuyor. Bu şirketler, 2023 yılında 50.671 çalışanıyla toplam 9.7 milyar dolar gelir elde etti. Bu gelirin 3.8 milyar doları, THY dışındaki havayolları ve şirketlerden sağlandı. THY gibi iştiraklerimizin de 2033 için iddialı hedefleri var.

Yeni Yapılanma ve Atamalar

İştiraklerimizin başarısını ve yeni yapılanmamızı paylaşmaktan mutluluk duyuyorum:

  • AJet Genel Müdürü Kerem Sarp, THY OPET Havacılık Yakıtları A.Ş.’ye atandı.
  • THY Kargo Genel Müdür Yardımcısı Ali Türk, WE World Express’e transfer oldu.
  • THY Finans Başkanı Okan Baş, TKPAY’e Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevlendirildi.
  • Akif Konar, Turkish Do&Co’nun Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Akif Bey’in THY’de operasyonlardan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olduğunu bilenler bu iki atamanın ne anlama geldiğini çok iyi anlamışlardır.
  • THY Genel Müdürümüz Bilal Ekşi, hem TCI Aircraft Interiors hem de Turkish Technology şirketlerimize Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Bu şirketlerden ilki uçaklarımızın koltuklarını ve eğlence – WiFi sistemlerini, diğeri ise THY’nin tüm dijital sistemlerini ve projelerini geliştiriyor, yürütüyor. Bilal Bey’le birlikte artık 2025’ten itibaren yepyeni kabinler ve çok etkin bir “Dijital THY” bekleyebiliriz.

Diğer şirketlerimizde yönetim kurulu üyelikleri bazında değişiklikler olsa da başkanlık seviyesinde bir değişiklik olmadı. Örneğin, THY İnsan Kaynaklarından sorumlu Genel Müdür Yardımcımız Abdülkerim Çay, Turkish Airlines Aviation Academy ve THY Destek Hizmetleri A.Ş.’deki Yönetim Kurulu Başkanlık görevlerine devam ediyor.

2024 yılı için tüm iştirak şirketlerimizin belirlenen hedeflerin üzerinde performans göstereceklerine tüm kalbimle inanıyor ve başarılar diliyorum.

Exit mobile version