featured

THY-İŞKUR ORTAKLIĞINDAKİ KURSA REKOR BAŞVURU

Kapadokya Meslek Yüksek okulu, Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. ve İŞKUR Nevşehir İl Müdürlüğü işbirliği ile istihdam garantili Uçak Bakım Yardımcı Teknisyeni Kursuna 1528 kişi başvuruda bulundu.
Kapadokya Meslek Yüksek okulu, Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. ve İŞKUR Nevşehir İl Müdürlüğü işbirliği ile istihdam garantili Uçak Bakım Yardımcı Teknisyeni Kursuna 1528 kişi başvuruda bulundu. Kapadokya Meslek Yüksekokulu, Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. ve İŞKUR Nevşehir İl Müdürlüğü işbirliği ile havacılık sektörünün ihtiyaçlarına yönelik Uçak Bakım Yardımcı Teknisyeni Eğitim Programı düzenlenecektir.
Kursa Başvuranlar içerisinden mülakatlarda yeterli bulunan kişileren 65 kişi seçilecektir.. EASA kurallarıyla uyumlu bu program kapsamında, başvuru yapan adaylar Havacılık Bakım-Onarım sektöründeki çalışmalara Teknisyen Yardımcısı pozisyonunda destek verebilecek yetkinlik düzeyine gelecek şekilde 490 saat 87 fiili gün süreyle eğitimden geçirileceklerdir.
Eğitimlerin teorik bölümleri Nevşehir’de, uygulama ve pratik bölümleri ise İstanbul’da THY Teknik A.Ş. tesislerinde yapılacak Havacılık sektöründe geçerli dilin İngilizce olması nedeniyle programa başvuracak adaylarda temel seviyede İngilizce okuma/anlama yeterliliği aranacaktır. Nevşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Arif Sıddık BARATA mülakatların gerçekleştiği Kapadokya MYO’da incelemelerde bulunarak İŞKUR’un en prestijli Kurslarından biri olan Uçak Bakım Teknisyenliği Kursunu Nevşehir ilinde açarak istihdama katkıda bulunmanın heyecanını yaşadıklarını dile getirdi. BARATA Yazılı ve sözlü sınavlar neticesinde programa başlamaya hak kazananlara, program boyunca İŞKUR tarafından günlük 20 TL Kurisyer ücreti ödeneceğini; iş kazası ve meslek hastalığı primlernini İŞKUR tarafından yatırılacağını ve Programı tamamlayan kursiyerlerin en az %65 inin”THY TeknikA.Ş.” başarı kriterleri doğrultusunda istihdam edileceklerini dile getirdi.
30 Ocak – 04 Şubat 2017 tarihleri arasında Kapadokya Nevşehir Meslek Yüksek Okulu Nevşehir (Mustafapaşa) yerleşkesinde gerçekleştirilecek mülakatlara ilişkin liste 29 Ocak 2017 tarihinde başvuru yapanları da içerecek şekilde güncellenmiştir.
Güncel liste için tıklayınız.
Adaylar sadece kendisi için belirlenen mülakat tarihi/saatinde mülakata alınacaktır.
Adayların yanında bulundurması gereken belgeler aşağıdaki gibidir. İlgili belgeler gerekli kontroller sağlandıktan sonra iade edilecektir. Belgesi eksik olan, ilan kriterlerine uygun olmayan veya aşağıda istenilen belgeleri ibraz edemeyen adaylar sürece dâhil edilmeyecektir.

  • Nüfus Cüzdanı
  • Diploma/Geçici Mezuniyet Belgesi (E-devlet çıktısı kabul edilecektir)
  • Adli Sicil ve Adli Sicil Arşiv Kaydı (E-devlet çıktısı kabul edilecektir, “Adli Sicil Sorgulama” ekranında kurum türü “Resmi” seçilmelidir)

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ FFF
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ FF 1
 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

29 Yorum

  1. 7 yıl önce

    Nasil basvuruluyot buna

    Cevapla
  2. 8 yıl önce

    eleme mulakatı olan son mülakat tamamen torpile dayalı olduğuna inanıyorum. Çünkü sorulan sorular aptalca. Uçak teknoloji mezunlarına Allah sabırlar versin.

    Cevapla
  3. 8 yıl önce

    17 mart 2017 de mülakata girdim. Süreç hakkında bilgisi olan varmi ?

    Cevapla
  4. 8 yıl önce

    Seçilenler mükemmel ingilizce biliyor da ne diye kursta temel İngilizce dersi var? Mülakatta parağraf verip çevirin deniliyor; seçilenlere temel İngilizce dersi veriliyor

    Cevapla
  5. 8 yıl önce

    KESIN TORPİLLİ ELEMAN ALIRLAR BILIYORUM BU ALIMALARI

    Cevapla
  6. 8 yıl önce

    Şu uçak teknolojisi mezunları ve shyo mezunları neredesiniz? bu sektör bu bölüm mezunlarının hakkı ama nedense kimseden ses çıkmıyor; bimer, işkur özel üniversitelere, shgmye talepleri dile getirelim.bu bölüm mezunları boşta iken neden dışarıdan eleman alımı yaptıkları sorgulanmalı; özel üniversiteler kendi bindikleri dalı kesiyor, bundan sonra bu bölüme nasıl öğrenci bulacaklar??? Meslek seçimine ve ygs bölümlerine yönelik internet sitelerinde uçak teknolojisi ve shyo ile alakalı hep olumsuz yorumlar var artık ki sonuna kadar haklılık payı var; çünkü mezunlar işsiz…

    Cevapla
    • 8 yıl önce

      Kime neyin sesini cıkarıcaz ? Shgm Anadolu kocaeli kmyo vs , farkında değil mi bu durumun ? :)) Farkında ve birşey yapmıyorlarsa , ne yapabiliriz ? :)

      Cevapla
  7. 8 yıl önce

    Sanırım yeteri kadar mezun yok , anadolu , kocaeli thk , kmyo vs vs gibi okullardan ki , böyle bir dısardan alım ihtiyacı duyuluyor. Umarım sektördeki açığı işkur ile kapatabılırler . YERSEN

    Cevapla
  8. 8 yıl önce

    Neden ilk okullara iş yok illaki çalıp çarpmak mi lazim

    Cevapla
    • 8 yıl önce

      Haklısın kardeş üniversite mezunları boşta Allah gönlüne göre bir iş versin…

      Cevapla
  9. 8 yıl önce

    Kaç aydan beri işsizim suriyeliler ortalığı alt üst etti

    Cevapla
  10. 8 yıl önce

    Türk hava yollarına sesleniyorum meslek lisesi makine bölümü çıkışıyım , 1 yil bedava çalışmaya raziyim benide bu kursa aliniz

    Cevapla
  11. 8 yıl önce

    Havacılık sektörünün kaymağını zaten özel okullar yiyor; ülkenin her yerine mantar gibi havacılık liseleri, özel üniversitelerde bölümler açıldı hiç biri de bir işe yaramıyor; öğrenciler bu bölümü bitiriyor ama bu okullar shgmden yetki almamış sonra da kurs peşinde koşuluyor; lisans almadan okunulan bölümün hiç bir anlamı yok 5-10 yıl da lisans sınavlarını verseniz dahi 3-5 yıl deneyim olmadan lisansın hiç bir geçerliliği yok anlayacağınız sistem gençlerimizi sömürmek üzerine kurulmuş; lise de motor bölümü okusaydık da araba tamir ederdik adam gibi hiç olmassa lisans sorulmuyor…

    Cevapla
  12. 8 yıl önce

    Kapadokya MYO bu programa Teknisyen yetiştirme programı diyor.Bu program için kapadokya MYO, İŞKUR’dan toplamda kaç para alacak onuda insanlar bilsin.Yani, ticaretin bir başka şeklidir.Kaldı ki EASA uyumlu progrsmda ders verilecek demek çok iyimser bir açıklamadır.Hangi modül, kaç saat anlatılacak, özellikle modül 11, modül 13, modül 15 ne kadar süre sürecek onlarıda soralım.Eğer EASA standartlarında anlatılacaksa o zaman, modül sınavlarını SHGM dikkate alacak mı? ki uçak bakım lisansına faydası olsun.A kategori mi? B1.1 veya B2 mi? Bu işi yapacaksa SHGM den SHY-147 alsın, bu işe öyle kalkışsın.Devlet olarak o kadar para ver, çocukların o kadar zamanını al, ama bahsi geçen eğitim hiç bir işe yaramasın.Sadece modül 1 ve modül 2 nin uzun uzun anlatılmasıyla bu işler olmaz.

    Cevapla
    • 8 yıl önce

      Herhangi bir sorunuz varsa yanıtlamaya hazırım.
      Ayrıca Kapadokya MYO’nun 2012 yılından beri A kategori Shy-147 belgesi bulunmaktadır. Ayrıca kursta matematik veya fizik dersi verilmemektedir. Eleştiri yaparken lütfen önce araştırın ondan sonra eleştirin.

      Cevapla
      • 8 yıl önce

        Binlerce uçak teknolojisi shyo mezunu var iken neden biyomedikal, mobilya dekorasyon ve diğer alakasız bölümlerden mülakata katılımlar oluyor?? Bu durum her alımda öyle; uçak teknolojisi ve shyo mezunlarının eğitimi yetersiz ise bu bölümler kapatılsın…

        Cevapla
  13. 8 yıl önce

    Uçak teknolojisi mezunları ne şartlar altında okudu bu bölüme gönül verdi; her kurs ve mülakat sürecini he an takip etti; gece açıklanan sonuçların mülakatına yetişmek için geceden yola koyuldu; karda kışta soğukta; siz de uçak teknolojisi mezunlarını görmezlikten gelirseniz vebaliniz büyüktür

    Cevapla
  14. 8 yıl önce

    Uçak teknolojisi mezunların işsizliği azmış gibi bir de diğer myo mezunlarını da mülakata davet ediyorlar ya; tam bir haksızlık biz özel okullara tonlarca para verelim uçak teknolojisi okuyalım siz gidin başka bölüm Mezunlarını işe alın üstelik bunu özel okulların aracılığıyla yapın sonra da uçak teknolojisi bölümüne öğrenci bekleyin. Bundan sonra çoook beklersiniz…

    Cevapla
  15. 8 yıl önce

    Bide rekor başvuru diyorlar yani ülke genç işsizle dolu

    Cevapla
  16. 8 yıl önce

    Mulakatdan once iyice araştırılıp alınmalı 6 aylık eğitimden sonra seni almıyoruz demek günah tır . 6 ay kısa bi süre değil .

    Cevapla
  17. 8 yıl önce

    ağustosda mülakata giren teknik destek grubundan sonra ki 250 shyolu işe başladı

    Cevapla
  18. 8 yıl önce

    Yazıklar olsun baska diyecek bir şey bulamıyorum. Geçenlerde Bilal Ekşi bey 2023 yılına kadar 4100 teknisyen ihtiyacı olduğunu belirtmişti. Şu anki duruma bakıyoruz 8 aydır mülakat sonuçları açıklanmıyor son 8 aydır eleman alımı yapılmıyor. Bunca mezun işsiz kalıyor. 8 ayda yapılan alımda ise 65 kişi alınacakmış gerçekten trajikomik yani. Nereden umutlandık da okuduk bu bölümü, şaka gibisin THY

    Cevapla
  19. 8 yıl önce

    Ülkedeki işsizlik özellikle uçak teknolojisi mezunlarının işsizliği övünç kaynağı olmuş

    Cevapla
    • 8 yıl önce

      Haklısın 1500 de 65 kiş alınması rezalet rakam

      Cevapla
      • 8 yıl önce

        Arkadaşım 65 kişi degil yüzde 65 alınacak deniliyor bu durumda alınacak insan sayısı 975 buda en az rakam bana inanmazsan işkura ara ögren iyi günler

        Cevapla
        • 8 yıl önce

          Eğitime kabul edilecek kişilerin yüzde 65 i istihdam edilecek; yani eğitime 200 kişi kabul edilirse 130 kişi istihdam garantili.

          Cevapla
        • 8 yıl önce

          50 kişi eğitime alındı; 10 kişiyi işe alırlar

          Cevapla
        • 7 yıl önce

          Arkadas yaziyi tam okumamis heralde o yuzde 65 degil sadece basvuranlarin arasindan 65 kisi egitime alinacak diyo yani sevinmeyin bosuna

          Cevapla