featured

THY ile evcil hayvan taşıma ücretleri ne kadar?

Yurtdiçinde ve yurtdışında evcil hayvanıyla yolculuk yapmak isteyenler bulunuyor. Türk Hava Yolu’nda evcil hayvanların taşınması ücretsiz bagaj hakkına dahil değil ve ücrete tabi.

  1. İç hat seferlerinde evcil hayvan taşıma ücretleri

Evcil hayvan kafesiyle birlikte tartılarak 8 kg ve altındaysa yolcu kabininde, 8 kg’ın üzerindeyse kargo bölümünde taşınır. Evcil hayvan ve kafesin toplam ağırlığına göre sabit ücretlendirme yapılır. Söz konusu ağırlık 8 kg ve altındaysa 70 lira, 9-15 kg aralığındaysa 110 lira, 16 kg ve üzerindeyse 170 lira yolcudan tahsil edilir.

  1. Dış hat seferlerinde evcil hayvan taşıma ücretleri

Evcil hayvan ücretsiz bagaj hakkına dahil değildir ve ücrete tabidir. Dış hat noktası içeren seyahatlerde evcil hayvan ücretlendirmesi aşağıdaki şekilde hesaplanır.

  1. Ağırlık bagaj uygulaması kapsamında ücretlendirme

Evcil hayvan kafesiyle birlikte tartılarak 8 kg ve altındaysa yolcu kabininde, 8 kg’ın üzerindeyse kargo bölümünde taşınır.
A1. Yolcu kabininde evcil hayvan taşıma ücretleri
Evcil hayvan ve kafesin toplam ağırlığı 8 kg’ın altındaysa, yolcu kabininde taşınır. Evcil hayvan ve kafesin toplam ağırlığı güzergâh için geçerli olan fazla bagaj ücretiyle çarpılır. Söz konusu ücret 70 doların üzerindeyse hesaplanan değer, altındaysa 70 dolar yolcudan tahsil edilir.
A2. Kargo bölümünde evcil hayvan taşıma ücretleri
Evcil hayvan ve kafesin toplam ağırlığı 8 kg’ın üzerindeyse kargo bölümünde taşınır. Evcil hayvan ve kafesin toplam ağırlığı güzergâh için geçerli olan fazla bagaj ücretiyle çarpılır. Söz konusu ücret 140 doların üzerindeyse hesaplanan değer, altındaysa 140 dolar yolcudan tahsil edilir.
A3. Ara seferlerde evcil hayvan taşıma ücretleri
Evcil hayvan taşınabilen ara seferlerde, evcil hayvanın yolcu kabininde taşınması durumunda güzergâh için geçerli olan fazla bagaj ücreti uygulanır. Söz konusu ücret 35 doların üzerindeyse hesaplanan değer, altındaysa 35 dolar yolcudan tahsil edilir. Evcil hayvan taşınabilen ara seferlerde, evcil hayvanın kargo bölümünde taşınması durumunda güzergâh için geçerli olan fazla bagaj ücreti uygulanır. Söz konusu ücret 70 doların üzerindeyse hesaplanan değer, altındaysa 70 dolar yolcudan tahsil edilir.
Parça bagaj uygulaması kapsamında ücretlendirme
Evcil hayvan kafesiyle birlikte tartılarak 8 kg ve altındaysa yolcu kabininde, 8 kg’ın üzerindeyse kargo bölümünde taşınır
Yarınki haberde  Duraklamalı seyahatlerde evcil hayvan taşıma ücretleri yer alacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir