THY'DE İKTİDAR SAVAŞLARI BÖLÜM 8

KARLITEKİN SIRASINI SAVDI, SIRA KOTİL’DE…
2005 yazı sıcak başlamıştı. Boşalan Genel Müdür Ticari Yardımcılığı için bilek güreşi devam ediyordu
Karlıtekin, adamı Danışman’ın biraz da hırpalanarak gönderilmesi ile yeni aday teklif etme şansını kaybetmişti.Moral üstünlük Kotil’de idi. Hem yeni olmanın avantajı hem de Danışman’ı göndermenin özgüveni ile “çalışacağım yöneticiyi ben seçerim.” havasındaydı. Danışman operasyonunun perde arkasındaki kahramanı Hamdi Topçu ise, boşalan kritik koltuğa kendi adamını yerleştirmek istese de, tercih hakkını Kotil’e vererek onu borçlu bırakmanın hesabını yapıyordu. Biliyordu ki, Kotil’in getireceği Genel Müdür Yardımcısı gittiğinde bu kez sıra   kendisine gelecek ve şirketi beraber yönettiği Karlıtekin ve Kotil’in yeni aday önermeye “yüzleri olmayacaktı.”
ODASINDA İLAHİ DİNLEYEN YÖNETİCİ
Bilek güreşi uzun sürmedi. Temmuz ayı ortasında, boş olan Ticari Yardımcılık koltuğuna Halil Tokel’in atandığı açıklandı.Tokel, hem Kotil’in okul arkadaşı , hem de yakın dostu idi. Refahyol hükümeti döneminde Başbakan Erbakan’ın Savunma ve Sivil Havacılık Danışmanlığını yapmıştı.Tokel göreve başladığında rivayetler birbiri ardına seslendirilmeye başlandı. Makam odasında ilahi çaldığından tutun da, yurtdışına atanan müdürlere “gittiğiniz yerlerde Gülen Okullarını mutlaka ziyaret edin” dediği iddia edildi. Aslında, Tokel sivil havacılığa yabancı değildi. 2003 yılında THY kontenjanından SunExpress havayollarında Genel Müdür Yardımcılığına getirilmiş, 2005 yılında ise aynı şirketin Yönetim Kurulu üyesi olmuştu.
“İHALELERİ HEMŞERİLERİNE Mİ VERİYORSUN?”
Gündoğdu’nun gidişi ile Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği koltuğuna oturan Hamdi Topçu, bir yandan “üst düzey manevralara” devam ederken bir yandan da Gündoğdu’nun ekibini tasfiye etmeye çalışıyordu. Topçu’ya uçak maketi vermekte nazlanan Reklam Müdürü Ali Fırat çoktan işten çıkarılmıştı.Hedefteki isimlerden biri de Sosyal İşler Başkanı Mahmut Varol’du. Varol,Gündoğdu ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesinde çalışmıştı. Beklenen an gelmişti, Varol “huzura “çağrıldı. Topçu vakit kaybetmeden söze girdi: “İhaleleri hep hemşerilerine veriyormuşsun. ” Bingöllü Varol kendini zor tuttu, sinirlendiğini belli   etmemeye çalışarak “Kim uygun teklif veriyorsa ona veriyoruz.” diye yanıtladı. Suçlamadan son derece rahatsız olmuştu..Odadan çıktı, servis, yemek, inşaat   ihaleleri ile ilgili dosyaları toparladı, ertesi gün soluğu Topçu’nun yanında aldı. Ama ne yapsa boştu, Topçu Varol’un kalemini kırmıştı bir kere…Varol, Doğulu siyasetçilere konuyu aktardıysa da sonuç değişmedi.
DOĞULU VEKİLLER DEVREDE
Varol’u görevden almayı karar veren Topçu, doğulu vekillerden gelen tepkileri de dikkate almak zorunda olduğunu gördü. Varol Uçuş İşletmeye İdari İşler Müdürü yapıldı. Yerine ise yine bir doğulu yöneticiyi Nurzat Erkal’ı getirerek tepkileri etkisizleştirmeye çalıştı. Varol gittikten sonra, Topçu’nun ihaleleri araştıracağını bekleyenler yanıldıklarını kısa süre sonra anladılar. Topçu defteri kapatmıştı. Amacına ulaşmış Varol’u görevden almıştı.Ortalığı karıştırmanın alemi yoktu.Varol, Uçuş İşletmede 4 yıl İdari İşler Müdürlüğü, 2 yıl ise Uçuş Eğitim Pazarlama ve Sosyal İşler Müdürlüğü yaptıktan sonra 2011 yılında THY’den ayrıldı. Mahmut Varol şu anda Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor. Nurzat Erkal ise halen Havaş Genel Müdürü…
THY’Yİ YÖNETEN TROYKA
Rizeli Topçu’nun  ağırlığı giderek artıyordu. Odasında Temel Kotil ve Yer İşletmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bilal Ekşi ile görüşürken ziyarete gelen bir işadamına aynen şöyle dediği iddia edilmişti: “İşte şirketi yöneten üçlü burada. Bir numara Temel bey, iki numara ben , üç numara ise Bilal bey..” Bu ifade aslında, Varol’un görevden alınmasını da açıklamaya yetiyor, Karlıtekin’in çoktan denklemin dışına itildiğini gösteriyordu. Topçu izleyen yıllarda işi öyle abarttı ki, doğduğu köy olan Karaağaç’ta işsiz kimsenin kalmadığı, Rizelilerin adeta THY ve yan kuruluşlarını istila ettiği TBMM’ye verilen soru önergelerine, gazete manşetlerine, ünlü yazarların köşe yazılarına defalarca konu oldu.
 

Exit mobile version