THY, IATA’nın yıllık zirvesinde mega siparişi açıklayacak

THY AHMET BOLAT

Türk Hava Yolları, kısa süre önce 2033 yılına kadar filosunu 800’den fazla uçağa genişletme stratejisinin bir parçası olarak, Haziran ayında 600 uçaklık dev bir satın alma siparişi açıkladı.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, “yaklaşık 200 geniş gövdeli ve 400 dar gövdeli uçak (opsiyonlar dahil) satın almak için uçak ve motor üreticileriyle” görüşüldüğünü açıkladı.

ABD merkezli Boeing ile yapılan anlaşmanın IATA’nın 4-6 Haziran tarihlerinde İstanbul’da yapılacak yıllık genel kurul toplantısı sırasında açıklanması bekleniyor.

Avrupalı Airbus ile yapılacak anlaşmanın duyurusunun ise Haziran ayı sonunda Le Bourget’de düzenlenecek Paris Air Show’da yapılması bekleniyor.

THY  şu anda 414 uçak işletiyor ve yıl sonuna kadar filosunu 435 uçağa çıkarmayı planlıyor. Ayrıca havayolu şirketinin 2028 yılına kadar teslim edilmek üzere 82 uçak (14 Boeing ve 68 Airbus) siparişi ve opsiyonu bulunuyor.

Türk Hava Yolları, önümüzdeki on yıl için belirlediği yeni strateji kapsamında, yüzüncü kuruluş yılı olan 2033’e kadar filosunu iki katına çıkararak 800 uçağa ulaşmayı ve yılda 170 milyon yolcu taşımayı hedefliyor.

©AirlineHaber.com

Exit mobile version