THY-HAVA İŞ TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI

THY A.O. ve Hava İş Sendikası arasında bugün itibarı ile başlayan  TİS görüşmelerinin ilk oturumu saat 14:00 da THY Genel Yönetim Binasında yapılacak.
Hava iş üyelerinin özellikle yaşanan ekonomik sıkıntılar ve kriz dikkate alındığında beklentisi oldukça yüksek görünüyor.
Hava iş Sendikasının Tis Taslağındaki zam talebi 1.Altı ay için gerçekleşen enflasyona ilave olarak %6 zam talebi.Çalışanlar açısından birinci altı ay zammı Tis boyunca diğer gelecek zamları da etkileyeceğinden oldukça önemli. Bugün belli olan 2018 enflasyon oranı dikkate alındığında birinci altı ay için talep edilen miktar %26 civarında. Tabi bu rakam sendikanın talep ettiği ve pazarlık payı olan bir rakam olarak düşünüldüğünde işverenin de ne teklif edeceği merak ediliyor.
THY 2018 yılını karlılıkla ve büyüme ile bitirdi.Bunda kuşkusuz en büyük pay çalışanların.Daha önce özellikle uçuş personeline TİS dışında iyileştirmeler yapılmış fakat yer personeli kapsam dışı bırakılmıştı.Hava iş Sendikası da bu uygulamalara sessiz kalmış ve onaylamıştı.
Toplu sözleşme görüşmelerini AirlineHaber olarak yakından takip edeceğiz.Tüm taraflara başarılar diliyoruz.
NOT/  2018 yılı toplam enflasyon rakamı 20,30 olarak belirlenmiştir. 

Exit mobile version