THY, FETÖ'CÜLERİ NASIL BELİRLEYECEK ?

THY, FETÖ’CÜLERİ NASIL BELİRLEYECEK ?
Geçen yazımızda FETÖ operasyonu kapsamında 211 kişinin işten çıkartılmasına değinmiş, 16.000 kişinin çalıştığı THY ‘de bu sayının devede kulak olduğunu belirtmiştik. Darbe girişiminin hemen sonrasında 100.000 ‘e yakın memurun açığa alınması veya görevlerine son verilmesine karşın THY bu konuda gecikmeli ve cılız bir refleks verdi. Aslına bakarsanız, THY’den de beklenen devletin terör örgütü ilan ettiği yapının elemanlarını eliyle koymuş gibi ortaya çıkarması idi. Ne de olsa elleriyle koymuşlar, ballı kadrolara elleriyle yerleştirmişlerdi. Elleriyle koymuş gibi bulmaları da kimseyi şaşırtmayacaktı. Ama maalesef elleriyle koyduklarını bir türlü bulamıyorlardı. Hiçbir şey yapmasalar ve devlet gibi davransalar mesela Personel Başkanlığı dosyalarında küçük bir araştırma belki bir fikir verebilirdi.
Bana okulunu söyle sana kim olduğunu söyleyeyim !
15 Temmuz’dan sonra birçok devlet kurumunda çalışanlara birer form dağıtıldı. Formda ilginç sorular vardı. Örneğin, hiç dersaneye gittiniz mi? Hangi dersaneye gittiniz? Hangi okulları bitirdiniz? Yüksek Lisans, master yaptı iseniz hangi üniversitelerde yaptınız? Son derece sıradan , basit bir soruşturma yöntemi…Eski adıyla cemaat,yeni adıyla FETÖ’ye ait bir dersane veya okula gitti iseniz artık işiniz çok zor…THY’de çalışanlar bilirler, işe girerken bir form doldurtulur. Bu formda, hangi okulları, hangi yıl bitirdiğiniz sorulur. Peki bu doğru mu? THY ile Fatih Üniversitesinin geçmişte yüksek lisans programı için anlaşma yaptığını, yöneticiler başta olmak üzere bir kısım çalışanın bundan yararlandığını biliyoruz. Bunun yanı sıra bir dönem Kabin Memurluğu sınavlarının yine aynı Üniversite tarafından yapıldığı da bir gerçek? Bu noktada akla şu soru gelebilir? KPSS’de, Üniversite Seçme Yerleştirme sınavlarında soruları çaldığı iddia edilenler, fırsatı ganimet bilip kendi yandaşlarını THY’ye sokmuş olamazlar mı? İhtimal, mümkündür. Ama nasıl ayıracaksınız? işte adil olmak, objektif olmak, vicdanlı olmak, yönetici sorumluluğu ve hassasiyeti burada başlıyor. Dikkat çeken bir konu daha var. FETÖ’cü diye işten çıkarılan kişilerin özellikle yöneticilerin hatırı sayılır bölümü İmam Hatip mezunu. Hadi buyurun bakalım, nasıl çıkacaksınız işin içinden?
Kim bu arkadaşların “referansları”?
Daha önemlisi, sözünü ettiğim THY Bilgi Formunda hakkınızda bilgi alınabilecek kişileri de yazmanız istenir. Torpilsiz garibanlar safiyane biçimde ya üniversiteden hocasını ya da varsa bürokrasiden bir tanıdığını yazarlar. 2003’ten sonra ise bu kural değişti. AKP il,İlçe başkanlarını yazanlarını mı ararsınız, AKP’li vekilleri, işadamlarını veya gazetecileri mi ararsınız, yani siyaset dibine kadar girdi milli havayolumuzda.
THY sanırım şimdi bu formları inceliyor….İşe başlarken övünerek, şişinerek yazılan referanslar bakalım kimlerin başına iş açacak? Yoksa o referanslarda çok ilginç isimler görülüp sümenaltı mı edilecek? Geçmişte “benim adımı yaz koçum” diye yol verilenler FETÖ’cü çıktı ise, o devletluların hali nice olacak?
Hamdi beyin baklavaları ve “kıyakçı” satış müdürleri…
Şimdi gelelim asıl soruya…Bu kişileri THY’ye kim yerleştirdi? Fatih Üniversitesi ile yukarıda bahsettiğim anlaşmaları kim yaptı? Örneğin, geçen hafta gözaltına alınan baklavacıya yüzbinlerce tek porsiyon baklava yaptırıp uçaklarda kim dağıttırdı? Mesela Hamdi bey, odasına gelen misafirlerine bu baklavalardan mutlaka ikram ederdi ! FETÖ’nün organizasyonlarına kim sponsor oldu? Bunlara bedava bilet veren satış müdürleri kim? Bunları Business Class’a upğrade eden yurtiçi­ yurtdışı müdürler kim? Bana hakaret eden gazeteleri uçağa koymam deyip FETÖ’nün yayın organlarını balya balya uçaklara yükleten Hamdi Topçu niye bir açıklama yapmaz mesela? Bu saydığım THY’ciler, cemaati maddi yönden güçlendirmiş olmadılar mı? Bu yöntemlerle maddi kaynak aktarmadılar mı?
Yolu Fatih Üniversitesinden geçenler…
Zekeriya Öz’ü dönemin Başbakanı ile tanıştıran, beleş gezilere götüren Hamdi bey değil miydi? Bakıyorsunuz kimsede ses yok. Demirel’in meşhur nitelemesi ile arkadaşlar sanki 10 yıl boyunca Muğla’da tapu müdürü idiler??? Şimdi THY yönetimine düşen, FETÖ’ye yardım ve yataklık yaptığını, şirket imkanlarını kullandırdığını tespit ettiği kişileri “referanslarına” bakmadan ayıklamak. Yolu bir dönem cemaat okullarından geçen, ekonomik kaygılarla, tavsiye ile bu okul ve dersanelere çocuklarını gönderen personeli titizlikle kenara ayırmak. Yoksa toptancı bir anlayışla, okul, dersane isimlerinden hareketle liste oluşturup bunların içine cemaatle, tarikatle ilişkisi olmayanları da doldurup hayatlarını karartırsanız mazlumların ahını alırsınız, lanetle anılırsınız. Yukarıdaki tavsiyemi tekrarlıyorum. Bu konuda en büyük yardımcınız, bunları işe alan, jet hızıyla yönetici yapan, ceplerine devletin milletin kesesinden her ay eşşek yüküyle para koyan son 10 yılın İcra Komitesinde görev yapanlar olacaktır. Onlar isterlerse bu arkadaşları “elleriyle koymuş” gibi bulurlar !
Adaletin egemen olduğu, haksızlıkların yaşanmadığı iyi bir hafta diliyorum..

Exit mobile version