Türkiye, geçtiğimiz günlerde bilgilendirme niteliğindeki bir toplantıyı engelleyen Hollanda hükümeti ile çatıştı. Hollanda korkular üzerine, buradaki Türklerle, geniş çaplı bir toplantı yapılmasını engelledi.
Hollanda’daki yerel hükümet, Bakan Çavuşoğlu’nun uçağının inişine mani oldu. Arkasından, başka bir bakan Rotterdam’daki Türk Konsolosluğu’na gitti. Ağır silahlı birlikler tarafından zırhlı arabasından alındı ve Alman sınırına kadar eşlik edildi. Bu olay, iki ülke arasındaki ilişkilere çok fazla baskı koydu. GSYİH (Gayrisafi yurt içi hasıla) ya baktığımızda görülebilecek ilk şey 2003 yılından bu yana, ülkenin ekonomisinin bir miktar büyüdüğü ki, bu da Erdoğan’ın Türkiye Başbakanı olduğu tarihtir.
GSYİH, 2003’ünkinin yaklaşık 4 katına kadar büyüdü, ancak burada önemli bir sorun var. Erdoğan’ın Başbakan olarak birinci sınıf bir iş çıkardığı, ancak daha otoriter hale geldiğinde, büyümenin düzleşmeye başladığı görülüyor.
Erdoğan, 2014’te Cumhurbaşkanı olduktan sonra, bu otoriter tarz, yabancı şirketlere yatırım yapmak için Türkiye’nin çekiciliğini arttırdı. Sonuç olarak, ekonomi küçülmeye başladı ve darbe girişimi de Türkiye ekonomisine iyi gelmedi. Bu arada, ülkenin borç ve ticaret açığı arttı. Her ikisi de uzun vadede ekonomi için sağlıksız. Özetle:
Türk Hava Yolları, toplam 17 Boeing uçağını erteledi.
Boeing 777 programı için önemli bir değişiklik yok.
Boeing 737 MAX 9 planlandığı gibi devam ediyor.
(Kaynak : seekingalpha )