featured

THY B787-9 mu alacak yoksa A350 mi? Yoksa her ikisinden 20'şer tanemi?

Son günlerde THY’nin uçak alımı konusunda bir dolu haber çıkıyor. Tabii ki bizlerde bu haberleri yaparken kesin ifadelerden kaçınıyoruz. B787-9 ile A350 arasında haberler akıp gidiyor. Aslında ne alınacağı, henüz netleşmiş değil.  Konu ihale aşamasında.
THY 40 uçaklık bir sipariş verecek, 20 tane B787-9, 20 tane A350 de alabilir. Tek gerçek siparişin 40 tane olacağı. Bu alım kendilerine sunulan fiyat teklifi ve diğer şartlarla direk ilişkili. THY’nin ihtiyacını her iki uçak tipide çözebilir. THY bakalım hangi tipe veya tiplere karar verecek?
Sefa İnan

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 7 yıl önce

    THY 40 adet 787-9 icin on anlasma imzalad, hayirli ugurlu olsun, ilk basinda bu ucaklarin birhayli sorunlari olmusdu,bunlardan en onemlisi aku isinip alevlenme sorunu, bu sebepten FAA tum 787 ucaklarin ucma izinini kaldirmisdi, taki boeing sirketinin problemi FAA’yin koydugu sartlar cercefesine gore care bulanakadar. Bu sorunun cozumunu tabi boeing nakadar yuzu kizarsada halletmis ve FAA yi memlun etmisdi. Simdi sira A350-900 ucaklarinda, THY’nin A350-900 ucaklari filosuna katmasi ile birlikde cok guclu, ekonimi,ve modern bir filoya sahip olacaktir. THY Turkiyemizin yanince yasadiklari sorunlarin getirdigi kisitlamalari ( hizmet, acil cikis koltuk satisi, bagaj siniri ) derhal kaldirmali. THY 777-300ER koltuk donamini 3-3-3 secip yolcusunun rahatligina onem vermisse ayni sekilde bundan sonra filoya alinacak ucaklarin koltuk donatim konusunda yolcularinin rahatini onem vererek secenigini yapmasini umuyorum. THY sakin ha sakin bazi sozum ona 5 yildizli, dunyanin en iyi hava yollari secilmic diye gecinen sirketler gibi musterisinin rahatligini hicce sayip ekonomi sinifa nekadar yolcu sivdirabilirsek o kadar kar mantigina uyup gidilmesin. Ornek olarak tum dunya ortadugu hava yollarinin dilinden dusurmuyor, fakat bunlarin kullandigi 777-300ER ucaklarin koltuk donatimi 3-4-3 dolayisiyla koltuklar cok dar ve rahatsiz. Yeni Istanbul hava anali ve THY gibi dunya capinda saygin sirketin filosuna A380 lerde cok yakisir diye dusunuyorum. A380 bir bambaska ucak, yoculugu hic bir ucak ile kaiyaslanmiyacak kadar rahat, sessiz ve farkli. Bundan sonra tez zamanda tek hayalim THY’yi Avustralya Melbourne semalarinda gorup, guzel memleketimize onunla direk yolculuk yapmakdir. Se3lam ve dua ile.

    Cevapla
    • 7 yıl önce

      bataryaların ısınma sorunu giderilmedi sadece baditce anlatımla bir kutu içierisine konularak yangın geciktitilmeye çalışıldı problem devam ediyor

      Cevapla