THY ‘APEX World Class Ödülü’, ‘Beş Yıldızlı Küresel Havayolu Ödülü’ ve ‘Diamond Statüsü’ ödüllerini aldı

THY-'APEX-World-Class-Ödülü',-'Beş-Yıldızlı-Küresel-Havayolu-Ödülü'-ve-'Diamond-Statüsü'-ödüllerini-aldı

Travel Leisure tarafından oylanan bu yılki Dünyanın En İyi Ödülleri anketi, dünyanın dört bir yanındaki destinasyonlar için COVID-19 kısıtlamalarının kaldırılma durumu da değerlendirilerek 11 Ocak – 10 Mayıs 2021 arasında oylanmıştır. Anket kuralları gereğince okuyucuların üç yıllık bir süre boyunca seyahat deneyimlerini yansıtmalarına izin vermiştir.

2020 yılının büyük çoğunluğunda uluslararası havayolları sayısız zorluklarla karşı karşıya kalmış olsa da, bazı havayolları da bu durumdan daha az zarar görerek ve adım adım toparlanarak çıkmayı başardılar. İlerleyen süreçlerde de seyahat kısıtlamalarının hafiflemesi ile en iyi uluslararası havayolları; uçak içi hizmet kalitesi, yüksek konfor, emniyetli ve güvenilir operasyonlar ve ziyafet kategorisinde değerlendirilebilecek yiyecek ikramları ile birlikte Travel + Leisure tarafından değerlendirildiler.

Dünyanın En İyi Ödülleri anketinde, okuyuculardan dünyanın dört bir yanındaki seyahat deneyimlerini değerlendirmelerini – en iyi oteller, tatil köyleri, şehirler, adalar, yolcu gemileri, kaplıcalar, havayolları vs. kıstasları altında tamamladılar. Tüm bu değerlendirmeler neticesinde havayolları; kabin konforu, uçak içi hizmet, yiyecek, müşteri hizmetleri ve marka değeri isimleri altında 5 parametre açısından derecelendirdi.

Bu değerlendirmede; 3 Numarada yer alan Eva Air, geçen yıl 4. sıradan 2021’de üçüncü sıraya yükselerek Dünyanın En İyi Ödülleri listesinde tırmanmaya devam etmektedir.

EVA Air, Amerika Kıtasından Asya Kıtasına kadar uzanan long-haul seyahatlerde uzmanlaşmıştır. Bazı yorumlarda ilgili havayolu hakkında “Bu, seyahat ettiğim en iyi havayollarından biri” denmesi dışında, “Mükemmel servis ve yemek” ile “En kısa zamanda tekrar uçuş deneyimini yaşamak için sabırsızlanıyorum” yorumlarında bulunuldu.

Butik havayolu şirketi La Compagnie ise, bu yılki oylamada yükselerek Fransa içerisindeki destinasyonlara tamamı business class hizmeti verilerek 5. sıraya yerleşti. Bu yaz ilgili havayolu destinasyon listesine Tel Aviv uçuşlarını ekledi ve Milano uçuşlarının da bu zaman diliminde başlaması öngörülüyor.

Okuyucular ayrıca 2 No’lu Qatar Airways için de övgü dolu ifadeler kullandılar. Bir katılımcının belirttiği gibi, “Mükemmel ekip, harika yemek, tam anlamıyla rahatlık” ifadelerinin dışında, sık seyahat deneyimi olan başka yolcular, “Bu gerçekten benim en sevdiğim havayolu” yorumlarının yanı sıra “koltuklar – ekonomide ve tabii ki iş hayatında bile çok rahat yorumlarında bulundular. Bir diğer yorum da “Yemek ve eğlence her zaman beklentileri aşıyor” ifadesinin dışında son olarak “COVID-19 protokollerinin de takdir edilmesi” de ifade edilmiştir.

6. sıradaki Türk Hava Yolları ise 2020 yılında ilk 10 sırada yer alamamasından sonra güçlü bir çıkışla 6. Sıradan ilk 10 listesine geri döndü. 8 no’lu Virgin Atlantic’in birkaç sıra yükselmesinin yanı sıra Japan Airlines (JAL) 7. Sırada yer alarak yıldan yıla istikrarlı bir şekilde konumunu sürdürdü.

Sıralamanın en tepesinde ise istikrar abidesi olarak Singapur Havayolları 26. yılda da için 1. Sırada seçilmiştir. Travel Leisure okuyucuları tarafından oylanan en iyi uluslararası havayollarının ilk 10 listesi aşağıda paylaşılmaktadır.

Aşağıda yer alan ilk 10 listesine baktığımız zaman yolcu taşımacılığının en önemli rakamlarını elde eden Amerika ve Avrupa Kıtasından tek listeye giren havayolunun Türk Hava Yolları olması uluslararası anket değerlendirmelerinde ve marka değeri kıstası altında çok önemli bir başarıyı ifade etmektedir.

La Compagnie Avrupa (Fransız Butik Havayolu) ve Virgin Atlantic “Delta Airlines ve Birleşik Krallık ortaklığı” içerisinde yer aldığından geleneksel ve bayrak taşıyıcı havayolu kıstası altında değerlendirme yapıldığından listeye ilk 10 sıradan Amerika ve Avrupa Kıtası içerisinden sadece Türk Hava Yolları girebilmiştir.

1. Singapore Airlines WBA Onur Listesi ödülü sahibi. Puan: 91.96

2. Qatar Airways Score WBA Onur Listesi ödülü sahibi. Puan: 91.35

3. EVA Air WBA Onur Listesi ödülü sahibi. Puan: 89.82

4. Emirates WBA Onur Listesi ödülü sahibi. Puan: 89.64

5. La Compagnie WBA Onur Listesi ödülü sahibi. Puan: 89.32

6. Turkish Airlines WBA Onur Listesi ödülü sahibi. Puan: 89.17

7. Japan Airlines (JAL) WBA Onur Listesi ödülü sahibi. Puan: 87.59

8. Virgin Atlantic WBA Onur Listesi ödülü sahibi. Puan: 86.74

9. Korean Air WBA Onur Listesi ödülü sahibi. Puan: 85.39

10. Air New Zealand WBA Onur Listesi ödülü sahibi. Puan: Score: 84.85

 

Exit mobile version