THY Alanyalıları Kızdırdı

THY yazlık Alanya tarifeleri Alanyalıları kızdırmış görünüyor. Sefer saatlerinin çok geç saatlere koyulduğunu düşünen Alanyalılar bu durumun gelecek yerli turisti etkileyeceğinden endişeli.

Yeni Alanya Gazetesinde duruma gösterilen tepki:
“TÜRK Hava Yolları’nın (THY) yaz tarifesinde Alanya-Gazipaşa Havalimanı (GZP) için belirlediği uçuş saatleri herkesi şok etti.  Yaz tarifesi Nisan başında devreye girecek. Bu tarifeye göre İstanbul yolcuları günlük iki uçuştan sabah 07.30’u veya gece 00.50’yi tercih etmek durumunda. Sabah 07.30 uçuşunu tercih edenler Alanya’dan en geç 05.30’da yola çıkmak zorunda. 00.50 uçuşunu tercih edenler ise gece 02.30-03.00 gibi İstanbul’da olacaklar.  İstanbul’dan da GZP’ye günlük iki uçuş olacak.
THY’nin sabah uçağı saat 05.00’de havalanarak GZP’ye uçacak. Bu da, GZP yolcularının en geç 03.00’de yola çıkmaları gerektiği için o gece neredeyse hiç uyumamaları anlamına geliyor. Akşam uçuşunu tercih edenler için ise GZP uçağı saat 22.15’de havalanacak. İstanbul’dan uçakların ortalama yarım saat gecikmeli kalktıkları düşünüldüğünde, Alanya’ya ulaşma saati 01.00-01.30 arası olacak.
Bu uçuş saatleri, yerli halk gibi yerli ve yabancı turistler için de ‘Çile’ anlamına geliyor. Özellikle Rus krizi nedeniyle yerli turist bekleyen Alanya’nın, bu tarifeden olumsuz etkileneceği öngörülüyor.   THY’nin Ankara Esenboğa-GZP sefer saatleri ise yeni tarifeye göre Ankara’dan 23.25, GZP’den 06.45 şeklinde olacak. Ankara uçuş saatleri İstanbul’a nazaran ‘Makul’ bulunurken, bu tarifenin sadece Alanya’dan günübirlik İstanbul veya Ankara’ya gidecek yolcular için iyi olduğu göze çarpıyor. ” Alanyalıların bu haberinden sonra THY harekete geçecek mi bekleyip göreceğiz.
 

Exit mobile version