THY, 2.5 Milyar TL Sermayeli Yeni Şirketini Duyurdu

THY, 2.5 Milyar TL Sermayeli Yeni Şirketini Duyurdu

Türk Hava Yolları (THY), yatırım projelerinin daha etkin yönetilmesi amacıyla %100 bağlı ortaklığı olan “THY Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Anonim Şirketi”ni kurduğunu duyurdu. Şirketin kuruluş işlemleri, 24 Temmuz 2024 tarihinde İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından tescil edilerek tamamlandı.

THY’nin yönetim kurulu, 5 Temmuz 2024 tarihinde aldığı kararla bu yeni şirketin kuruluşunu onaylamış ve bağımsız üyelerin çoğunluğunun onayını almıştır. Yeni şirketin sermayesi 2.500.000.000 TL olarak belirlenmiştir. Bu sermaye, THY’nin kamuya açıklanan son finansal tablolarındaki aktif toplamının %0,2’sine, yıllık hasılatının ise %0,5’ine karşılık gelmekte.

Şirketin amacı, THY’nin çeşitli yatırım projelerini tek bir iştirak şirketi üzerinden yönetmek ve bu sayede daha etkin bir yatırım yönetimi sağlamaktır. Şirketin kurulumu ile birlikte, THY’nin yatırım projelerinin yönetiminde daha hızlı ve verimli kararlar alınması hedeflenmektedir.

THY, yeni şirketin kurulumu için nominal değer üzerinden bir değerlendirme yapmış ve herhangi bir değerleme raporu düzenlememiştir. Şirketin kurulumu, yatırım projelerinin daha organize bir şekilde yönetilmesine katkı sağlayacak ve böylece THY’nin yatırım stratejilerinde önemli bir rol oynayacak.

THY tarafından yapılan açıklamada, “05.07.2024 tarihli duyurumuzda bilgisi verilen, Ortaklığımızın çeşitli yatırım projelerinin bir iştirak şirket üzerinden yönetilmesi amacıyla %100 Türk Hava Yolları bağlı ortaklığı olarak kurulacak şirket ‘THY Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Anonim Şirketi’ unvanı altında kurulmuş olup, kuruluş işlemleri 24.07.2024 tarihinde İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü nezdinde tescil edilerek tamamlanmıştır.” denildi.

Exit mobile version