THK’nın Tarihinde Yeni Bir Sayfa: Türkkuşu, Yeniden Yapılandırılarak Yola Çıkıyor

THK'nın Tarihinde Yeni Bir Sayfa: Türkkuşu, Yeniden Yapılandırılarak Yola Çıkıyor

Türk Hava Kurumu’nun (THK) Türk havacılığına büyük katkıları olan eğitim merkezi Türkkuşu, THK’nın yeni yönetimi tarafından yeniden yapılandırıldı. Cumhuriyetin önderi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 3 Mayıs 1935’te açılan ve uzun yıllardır sivil havacılığın önemli bir merkezi olan Türkkuşu, Ankara’daki THK genel merkezinde alınan bir kararla idari olarak Başkanlık düzeyine çıkarıldı.

THK Başkanı Kemal Yurtnaç, Türkkuşu’nun bu stratejik yeniden yapılandırmayla Türk gençliğine, hava sporlarına ve havacılık eğitimine yeni bir ivme kazandırılacağını belirtti. Yeni yapılanmanın, Türk Hava Kurumu’nun daha etkin ve üretken adımlarla ilerlemesi için bir başlangıç olacağını ifade eden Yurtnaç, Türkkuşu’nun aktifleştirilmesinin Türk gençliğine ve Türk havacılığına güçlü bir armağan olduğunu söyledi.

Yeniden yapılanma kararı, Türkkuşu’nun gelecekteki rolünü güçlendirerek Türk Hava Kurumu’nun daha da güçlenmesini hedefliyor. Başkan Yurtnaç, bu kararın, kurumun geleceğe yönelik daha güçlü adımlar atmasının en büyük göstergesi olduğunu vurgulayarak Türk Hava Kurumu’nun daha etkin bir şekilde ilerleyeceğini belirtti.

Exit mobile version