THK'NIN EĞİTİM UÇAĞI GÖVDE ÜZERİNE İNİP KIRIM GEÇİRDİ

22.11.2017 tarihi saat 10.20 de Türk Hava Kurumu Uçuş Akademisine ait eğitim uçuşu yapan TC-TKS tescilli PA44 Piper Seminole model çift piston motorlu hava aracı Ankara Etimesgut Havalimanına gövde üstü iniş yapmıştır.
Uçakta Sorumlu Pilot Türk Hava Kurumu Uçuş Akademisi Ankara Uçuş Okulu Eğitim Müdürü Gökhan Dadağlıoğlu ve eğitim görmekte olan Hakan Altın bulunmaktaydı.2 saatlik uçuş ardından meydan turunda kalıp 3 touch and go yapmış 4. iniş için yaklaşmada Sorumlu Pilot Gökhan Dadağlıoğlu’nun itirafına göre iniş takımını açmayı unutulmuştur.Uçak sesli olarak “Check Gear” , görsel olarak “Master Warning” ikazı vermiş Sorumlu Pilot Gökhan Dadağlıoğlu tarafından susturulmuştur.Yaklaşma esnasında telsiz üzerinden kuleye iniş takımları açık olmamasına rağmen “iniş takımları aşağıda kilitli” bilgisi verilmiştir. Etimesgut Meydanı 29 pistine uçak tamamen faal halde iken gövde üzeri iniş yapılmış uçak pist başından 1.100 metre mesafeye kadar sürüklenmiş pist sonuna 350 metre kala durabilmiştir.
Kaza sonrası incelemede uçağın motor,pervane ve gövdesinde ciddi hasar olduğu gözlenmiştir.
Uçak yerinden vinç ile kaldırılmış ve iniş takımı kokpit içindeki kumandadan aşağı pozisyonuna alındığında geçirdiği kazaya rağmen sistemin faal olduğu gözlenmiş, uçak pist dışında bir bölgeye çekilmiştir.

Exit mobile version