Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi, Ankara Havacılık Meslek Yüksekokulu Uçak Teknolojisi Programı ile havacılık eğitiminde bir ilke imza attı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından Bakım Eğitimi ve Sınav Kuruluşu Onay Sertifikası alarak “B1 Pistonlu Uçaklar” kategorisinde Tanınan Okul statüsü kazanan program, Türkiye’de B kategorisinde yetkilendirilen ilk önlisans programı oldu.
Havacılık Eğitiminde Önemli Bir Adım
THK Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, “Üniversitemiz Ankara Havacılık Meslek Yüksekokulu, Bakım Eğitimi ve Sınav Kuruluşu Onay Sertifikası ve B1.2 Pistonlu Uçaklar kategorisinde Tanınan Okul yetki belgesini alarak önemli bir başarıya imza attı. Türkiye’de ilk defa bir önlisans programı B kategoride yetkilendirildi” ifadelerine yer verildi.
Hava Aracı Bakım Lisansı İçin Avantaj
Kazanılan statüyle birlikte HT-66 B1.2 kategorisindeki modül sınavları, artık THK Üniversitesi’nin bünyesinde yapılabilecek. Bunun yanı sıra, Uçak Teknolojisi Programı öğrencileri için önemli bir avantaj sağlandı. Normalde Hava Aracı Bakım Personel Lisansı (HBL-66) alabilmek için gereken 3 yıllık deneyim süresi, Tanınan Okul statüsünde eğitimini tamamlayan öğrenciler için 2 yıla düşürüldü.
Bu Eskısehır Kocaelı Ercıyes hocaları bir de utanmadan maas alıyor devletten ogrencılerınızı kazıklıyorsunuz daha yuksek puan alan 5 yıl okuttugunuz genclerı meslekte gerıye atıyorsunuz sektor hakkında belli bir vasıfları bile yok hocalarının uçak teknısyenı ne yapar bir haberler 2 yıl okuyan adam teknısyen unvanı hazır lısans alırken mezun olunca bu okullarda okuyan genclere elaman statutusu verılıyor fıkra bu kadar