Tel Aviv üzerinde 2 uçak neredeyse çarpışıyordu

FedEx -Federal Express, isimli kuruluş dünya çapında hava-kara transfer ve lojistik hizmeti sunan bir Amerikan şirketi.
FX-5065  Sefer sayılı Federal Express Boeing 757-200 (registration N919FD) tipi uçak Atina’dan İsrail Tel Aviv Ben Gurion Havalimanı 12 No.lu piste inmek üzere  nihai yaklaşmada iken, United Nations adına faaliyette bulunarak görevlileri taşıyan BM uçağı Beechcraft C-12V Huron turboprop Mısır’a gitmek üzere Sde Dov Air Force hava üssünden (LLSD) kalkarak hiçbir sebep olmaksızın 5000 feet’e çıktı. Benigurion Havaalanı’nda aproach rotasında bulunan Cargo uçağı FEDEX Boeing 757 ile neredeyse çarpışıyordu.  Çarpışma mesafesi tam 5 saniye.
Özetle, Beech 200 King Air Tel Aviv Sde-Dov Havaalanı 21 No.lu pistten kalkarak tırmanışa geçtikten sonra  atanan güzergahı takip etmedi ve bunun yerine güneye devam etti. Sonuç olarak, Beech 200 ile Boeing 757 arasındaki ayırım  yanal ayrılım olmaksızın yaklaşık 200 feet dikey düşürüldü. 
Beech 200 King Air’in hemen kuzeye, daha sonra güneye dönmesi gerekiyordu. Havalandıktan sonra güneye devam edince, Ben Gurion’un pist 12’deki son yaklaşma yoluna girmiş oldu.
İsrail Ulaştırma Bakanlığı, iki havayolunun kapatma hızının yaklaşık 700 km / saat (377 knot) olduğunu ve bu ayrımın dikey olarak yaklaşık 200 fitlik bir erozyona uğradığını bildirdi. Ciddi olayla ilgili bir soruşturma açıldı.
 

Exit mobile version