TEKNİK AŞ SON DÖNEMEÇTE…

teknik-as-son-donemecte-teknik-ozel-haber

THY-HAVAİŞ arasındaki pandemi protokolü sesiz sedasız bitti. Şimdi ise gözler Teknik A.Ş ile Özçelik İş sendikası arasında yapılması planlanan protokolde…
Önemli yerlerden aldığım güvenilir bilgilerde THY/Teknik AŞ ile Özçelik İş sendikası 16/09/2020 tarihinde son defa görüşecekmiş.
Kaynaklarım, THY Yönetim Kurulu başkanı İlker Aycı İle Hak-İş konfederasyonu başkanı Mahmut Aslan’ın görüşmesinden net bir cevap alınamamış ve toplantı 16/09/2020 gününe ertelenmiş olduğunu söyleniyor
Haber kaynaklarım yanılmıyorsa bu toplantıya Cumhurbaşkanının yoğunluğu nedeniyle yardımcısı Fuat Oktay’ın girmesi mümkün gibi… Tabii ki Fuat Oktay’ın karsısında Özçelik İş sendikası başkanı Yunus Değirmenci olacağı kesin.
Fuat Oktay Bey eskiden THY’de çalışıyordu. Benimde çok sevdiğim yöneticilerimizden biriydi. Havacılık sektörünü çok iyi bilmesi nedeniyle seçilmiş olabilir.
Yine aldığım bilgilere göre Teknik A.Ş deki 1-3-4 nolu grupların ( Teknik destek grupları) kesintisi %25 olacağı, ancak diğer çalışanların kesintisinden (%30) taviz verilmeyeceği söylenmekte.  Bu kesintilerden sonra Teknik A.Ş de en düşük ücret 3600 TL olacakmış. Sosyal yardımlardan kesinti yapılmayacakmış.
Özçelik İş yönetimi, %25-30 kesinti yapılırsa 7.Dönem toplu iş sözleşmesine, tadil edilmiş rakamlarla değil mevcut sözleşmedeki rakamlarla girmeyi şart koşacak. Ayrıca benim bu hafta yazdığım yazıda olduğu gibi kesintilerin belirlenmiş zamanlarda geri ödenmesinde ısrarlı davranacak gibilermiş… Tabii ki ücretsiz izin uygulamasına da itiraz edecekler ama kabul edilir mi bilemiyorum.
Hava-İş deki gibi altı ayda bir tekrar değerlendirelim toplantılarını Özçelik İş ‘de istiyormuş. İyi hoşta bu 6 aylık toplantılarda, gündemi de yazsalardı iyi olurdu. Karşılıklı sohbet edip çay içilecekse hiç toplanılmasın daha iyi.
Bana gelen bilgiler bu kadar. Adamın biri berbere gitmiş ve berbere;
Saçımdaki siyahlar artmış mı? Demiş. Berber “ Acele etme beyim” demiş ve devam etmiş…
– Az sonra önüne dökülünce görürsün… Saçın ak mı, kara mı?
Sonuç olarak bunlar duyum. İşin gerçeği imzadan sonra belli olacak. Çalışandan yana bir protokol olma ihtimali yok ta yine de insan umudunu kaybetmemeli.
Sabah ola hayır ola…

Exit mobile version