featured

TEKNİK A.Ş'NİN SON TOPLANTI KARARLARI

THY TEKNİK’de bugün yapılan toplantı da çıkan kararlar şu şekilde;
-mazeret izni maddesi aynı şekliyle kabul edildi.
-03. Teknik destek iş gurubunun teknisyenliğe geçişinde mutabık kalınarak tanımlama çalışmasına başlandı.
– 01. Destek personellerinin iş gurubundakilerin eğitim ve görev alanına göre incelenerek üst guruba intibak yapılması gerekenlerin belirlenmesine karar verildi.
-Kısmi yetki kapsamının genişletilmesi ve taleplerimiz doğrultusunda tanımlanması için değerlendirmek üzere karşılıklı teklifler sunuldu.
– iş gurupları değişikliği durumundaki geçiş esasları için karşılıklı teklifler sunularak sonraki toplantıda değerlendirmek üzere görüşüldü.
-10.3 gurubundaki cs tanımına Kabin içi başk. Eklendi
-14. İş gurubuna şeflik tazminatı eklendi.
Pazartesi saat 10:00 da işverenin vereceği Ücret ve zam oranları teklifleri ile ücret cetvellerindeki kapsamlar hakkında karşılıklı sunulan tekliflerin değerlendirilerek görüşülmesine karar verildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

131 Yorum

  1. Gelen yeni bilgi. Tum is gruplarina 500 tl seyyanen + %14 zam. Diğer 6 aylarda enflasyon +2 puan zam. Bir pazar gunu yine yaptilar yapacklarini. Yarin resmi mail gelir.

    Cevapla
  2. 6 yıl önce

    Yarın şirket %8 verse ben ne yapabilirim hiçbirşey lisans yok İngilizce yok yıllarca yan gelip yattık…

    Cevapla
  3. 6 yıl önce

    mngden haboma insanları bezdurdunuz çelik iş sizin yapacağanuz sözlesmenunda size yetki verenunda insanlari böyle kullananın da ta randomdan dikye kadar o size g
    ..

    Cevapla
  4. 6 yıl önce

    Yeni duyum 10.1 10.2 den 10.0 dusen arkadaslarim sirket davayi kazanirsak zamlari farklari vericekmis sonra kapi onune koyucakmis bizleri buni soyleyen sendikada bir kisiymis.

    Cevapla
  5. 6 yıl önce

    Sefa bey, P.tesi sonuclanmadı ya da istediğimiz gibi sonuclanmadı. Teknisyenler ve memurlar istifa edip Diske geçse bişey değişecek mi. Çelik iş ten kurtulmamız lazım belli ki işveren yanlısı gibi hareket ediyor. zaten bildiri bunu gösteriyor. Disk’e geçersek tekrar Tis olayı olur mu? Disk’e geçmenin bize faydası olacak mı şuan itibariyle. TOpluca geçmek isteyenler var inanın ..

    Cevapla
  6. 6 yıl önce

    2023 hedeflerine ulaşmak için fedekarlık yapmalıyız.
    yerli ucagımız goklerde.
    fazla zam ısteyen fetocudur.
    milli ucagımız goklerde. teknofest harıka.
    abdulhamıt havaalanımız hayırlı olsun.
    chp olsaydı bırakın zammı asgarı ucrete calısırdık. butun fıkırlerım bu kadar .bıttı.

    Cevapla
  7. şu an sendikayı getiren yeni yetme habomcu tayfa ve bazı emekliliği gelen abileridir.
    bazıları disk falan yazmış bu adamlar disk’e oy vermez. 2000 tl maaşa çalışır gene oy vermezler.

    Cevapla
  8. 6 yıl önce

    Sendikadan bağımsız olarak yönetim extra birşeyler verecek söylentisinin altında yatan gerçek şudur ki, iyileştirme yapılmadan kötü şartlarda Çelik iş tarafından imzalanacak olan TİS sonrası milletin gazını almak,tansiyonu düşürme girişimidir. Yönetimin vereceği extra bir şey yoktur. Tis de ne alınırsa odur. Eğer sonuç kötü çıkarsa da çelik işten biranönce istifa edip,her ne kadar para yine de onlara gidecek olsa da, dayanışma aidatı ile haklardan yararlanmaktır. Sembolik de olsa çelik işe darbe vurulmalıdır

    Cevapla
  9. 6 yıl önce

    Mesajlara baktım herkes yazıyor şöyle olsun, böyle yapalım, şu gelsin, istifa edelim Diske geçelim falan filan ama iş eyleme gelince herkes arazi. Klavyeyle hak aranmaz.

    Cevapla
    • Kardeşim daha kendini ifade edemeyen arkadaşlar var ben yapmasını bekliyoruz

      Cevapla
  10. 6 yıl önce

    Gurub gurub diye yazi yazan cahil cuhela adamlar gelecek hakkini arayacak

    Cevapla
  11. 6 yıl önce

    simdi yeni cs olmakta kolay olmayacak herhalde grup gecislerini konusuyoruz diye yazmışlar. cs olduktan sonra bidaha sınav yapar sirket emin olmak için.

    Cevapla
  12. 6 yıl önce

    Uçak boya çalışanları için iyileştirme yapılmasını istiyoruz. Zira çalışanların şirketine karşı aidiyet duygusu gittikçe azalıyor. Yetkililer bu durumu göz ardı etmesin. Sesimizi duysunlar!

    Cevapla
  13. 6 yıl önce

    hat bakımcı-revizyoncu , shyo mezunu-myo mezunu kıyaslamalarına itibar etmeyin. trollerin gazına gelmeyin.

    Cevapla
  14. 6 yıl önce

    İngilizce bilmeyen adamlar lisans alıyor teknik destek teknisyen olamıyor ?

    Cevapla
  15. 10.3 grubuna birde İngilizce bilmeyen kabin içi BAŞTEKNİSYENLERİ ekleseler!

    Cevapla
  16. 6 yıl önce

    Arzu Çerkezoğlu’ na bu haberleri ulaştıran var mıdır?

    Cevapla
  17. 6 yıl önce

    Mng habom boyacılarının iğneyle uyutulma vakitleri geldi geçiyor teknik yönetimi bizi geçişte maddi öldürdü şimdi süründürüyor.Gerçekten öldürsünlerde onlarda bizde kurtulalım bitsin bu eziyet hepsini allaha havale ediyoruz ins bizden beter olsunlar

    Cevapla
  18. 6 yıl önce

    Lafim okumus olup bencil olanlara, Size %14 verseler bizim gibi okumamis ama lisans sahibi olanlara %9 verseler Bu durumdan tatmin olacak misiniz?
    Olacaksaniz eger ben raziyim %5 lik farki alsinlar benden size versinler.
    Not:Ayrim yapmayayan okul mezunlarina herhangi bir lafım yoktur. Zaman birlik zamanı.. Ayrımcılık ya da bölme zamani değil..

    Cevapla
  19. 6 yıl önce

    sefa abinin airport tvsine baglanan alamanci vatandasi ozledim ben

    Cevapla
  20. 6 yıl önce

    Arkadaşlar lütfen aramızdaki çekişmeleri bırakalım, birlik olalım bu hepimizi ilgilendiren bir konu, sendikaya baskıysa baskı sonunda grevse grev unutmayalımki jantcısından hatçısına biz olmazsak bu şirkette olmazzz….

    Cevapla
  21. 6 yıl önce

    Burdan atıp tutmaya gerek yok. Herşey ortada. Kendine güvenen istifa eder. Halep ordaysa arşın burada. O kaaaaa. Thy zaten teknisyen çöplüğüne döndü. Kenine güvenen İngilizcesi iyi olan B1 veya B2 zaten durmuyor , durmayacak thy de.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Pilotlar %50 zam verildi bizde %30-40 isteriz. Yok yaaaa. THY den kaç pilot istifa etti. 1080. Hava-sen i kurdular. Kaç kişi işten atıldı. 200- 250 neyse. (İş bulamayan pilotların maaşını iş buluncaya kadar üyeler ceplerinden karşılıyorlar.) İstifalar dan dokayı Thy uçakarı yerde kalacaktı. Mecbur kaldı. Zammı verdi. Hala istifalar devam ediyor. Teknik yarın % 11 aldı. Kaç kişi istifa eder teknikte. Eeeee ben%40 isterim.

      Cevapla
  22. 6 yıl önce

    Sendikanin son zamanlarda bizlerle paylastigi metinlerde sirketi pamuklara sarip sarmalamasindan belliydi zaten grev yapmayacaklari, bu sendika kesinlikle bi grev yapmayacakti. Surec bitti grev yapmasa yetkisi dusecek el mecbur anlasacak. Bastan beri bu boyleydi zaten. Bize uc bes perdelik bi oyun oynadilar. Cogu arkadasimiz da bunun farkinda. Bi de ustune seflere seflik tazminati verdirip calisanlar uzerinde daha bi baski yapmalari icin zemin saglamis oldular. Bugun gelinen nokta teknik a.s calisanlarinin emegiyle oynadilar, alay ettiler. Bugun gorusmeye cuma namazi icin mola vermislerdi. Allah kabul etsin namazinizi ama ben hakkimi helal etmiyorum.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Bunun tek sebebi F. Ö. Kendisi eski bir habom teknisyeni ve dertleri en iyi bilen ve bizzat bunları yaşayan kişi. Sendikada yönetici oldu ve teknisyenliği unuttu, eski günleri unuttu. Şu anda sendika eğitim temsilcisi. Yazık gerçekten.

      Cevapla
  23. 6 yıl önce

    Herkese ayni oranda zam ol-ma-ma-li.

    Cevapla
  24. 6 yıl önce

    Boyacılar in %70 i zaten bel fıtığı boyun fıtığı olmuş durumda birde siz fıtık ettiniz buranın öbür tarafı da var Allah bize yeter

    Cevapla
  25. 6 yıl önce

    Boyahane diye bir birim varmı thyde adamlarda haklı boyacılar 2 3 bilemedin 5 seneye nalları diker diye bakıyorlar bunların paraya ihtiyaçları yok biliyorlar biraz sadaka versin lerde onuda sağlık giderlerine kullansınlar bilmiyorlarki bize allah yeter

    Cevapla
  26. 6 yıl önce

    Arkadaslar yorumlari okuyorum hala birbirinize kusuyorsunuz teknik destek olmasaydi ne isleri var ben okulluyum farkim olmali okullu isen bilginle farklilik goster teknik destek habomun 2 yüzüdür hatirlamiyonuz mu elden maas aldigimiz gunleri 1200 liraya calistigimiz gunleri ezildigimiz gunler bu EZİKLİGİN acisini bu arkadaslardan mi cikaracagiz destek olmaliyiz yardim etmeliyiz ya okullu kaedesim gel birgun hat bakımda bilgini goster amm ips tsm biliyormussun cok iyiymis yorumda okudum bunu soyleyerek Egonu tatmin ediyorsun mezun oldukdan sonra bu sirkette abilerinin yanina gidip nasil yapilir nasil ogrenirim diye dibine yanastin bu abilerin hepsi Okul mezunumu saniyorsun habomcu bu konuda destek cikmali birbirimize destek cikmaliyiz yazik

    Cevapla
    • Okullu olanlar ips yerine ipc kullanıyormuş

      Cevapla
      • 6 yıl önce

        Harikasin kardesim zihniyetin belli bir harfle isi cozdun muazzam zekana okul bilgine hayran kaldim anlindan operim

        Cevapla
      • 6 yıl önce

        Uff kardesim rezil ettin beni helal o harfi bulup muhtesem zekan ile yerin dibine soktun beni kucucuk egon orda yazilanlari gormeni engelliyor onu anlattim ve harikasin devam calis kardesim sen okullu kardesim benim

        Cevapla
        • 6 yıl önce

          O cok gereksiz bir yorumdu hocam. Yazarken hızlı yazım hatası ki hepimiz öyleyiz. Şu küçük şeylerle enerjimizi harcamayalım. Değerli yöneticilerimizin birebir istediği şey zaten hat, revizyon, atölye birbirinden ayrık olsun ki birlik olamasın. Ekmeklerine yağ sürmeyelim tek bir yumruk olmayı deneyelim. Başka bir teknik yok.

          Cevapla
  27. 6 yıl önce

    Mühendis olup ta uzman kadrosunda çalışıp teknisyenden daha düşük ücret alanları kimse konuşmuyor nedense…

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Kardes taslak skalalara bakiyorsun ilk harften ise baslayan ‘yetkili’ teknisyen ve muhendis arasindaki fark 500 ile basliyor H harfinde fark 2000 boyle devam ediyor. Sen hangi yeterlilikle yuksek aliyorsun ya daha bastan ? O yuzden 14 skalaya gecmeye calisiyor millet yok planlamaci olacam yok mehendis olucam

      Cevapla
    • Zaten ortalık karışık sen bi dur be

      Cevapla
    • Teknisyenden derken eger cs leri kastediyorsaniz sizin dunyadan haberiniz yok demektir ve ayrica ayriştirici bir kişilige sahip olduğunuzu anliyorum. Normal şartlarda olmasi gereken cs maaşi pilotun bir alti olmasi gerekir. Sen kalkipta ben muhendislik okudum dersen bende sana universite sinavinda bir çok muhendislikten daha yuksek puanli olan SHYO lardan bahsederim. Bir muhendis crs kesemez ama cs kesebilir. Operasyonel anlamda şirketin ana gelirini teknisyenler kazandiriyor. Yani aldiğiniz maasi teknisyenler sayesinde aliyorsunuz.

      Cevapla
      • Yönetici 6 yıl önce

        Arkadaşlar iç çekişmeler hep yaşandı ve bından sonrada yaşanacaktır. Seviyeli olduğu müddetçe sorun yok her grup kendi içini dökebilir. Ancak şu anda sendika ve işverenin birlikte oynadığı bir orta oyunu yaşanıyor.Birlik olmanın tam zamanı. Önce savaşı kazanın sonra yine seviyeli tartışmalara devam edebilirsiniz. Bu öneriyi bir Ağabey tavsiyesi olarak kabul edin lütfen

        Cevapla
        • 6 yıl önce

          Teşekkür ederim, amacım kimseyi üzmek veya kesinlikle üstünlük taslamak fln değildi. Yanlış anlaşıldım sanırım. Tek derdim teknik destek elemanı olarak bu ay 2500 TL net maaş alıp uzman arkadaşların bu ay 2850 TL aldığını ve onlarında haklarının en azından sendika tarafından dile getirilmesini beklemekti.

          Cevapla
      • 6 yıl önce

        Oncelikle bu sirkette muhakkak teknisyen arkadaslar muhendislerden yuksek almali bu bir gercek, ama burda senin muhendis bir adama hele ki sifati sirket tarafindan elinden alinmis uzman takisi verilmis adama, yok ben soyle yuksek aldim benim sayemde maas aliyorsun demek senin ne haddine terbiyesiz, defol git madem begenmiosun o kadar yeteneklisin, yeter ekmegini yiyip sovdugunuz bu firmaya…

        Cevapla
    • 6 yıl önce

      Önce mühendislik sınavını verin. Bakın biz nasıl ing.mülakat ve deneyim alıp önce qm oluyoruz. Hemen c/s olamıyoruz. Bizdeki aşamaların onda birini yaşamıyorsunuz. Şikayetiniz kendiniz çapında haklı ve fakat teknisyen statüsündeki haksızlıklar karşısında hiç yorum yapmayın. Merak ederseniz c/s olma çabası acısında olan bir teknisyene sorun. 1saat dinlemeye vaktiniz var mı? Zira o prosedürü 1 saatte zor anlatabilecektir.

      Cevapla
  28. 6 yıl önce

    Kabini baskanliginin cs tanimina eklenmesi nerede yaziyor arkadas taslakta ? Bunlar resmen yeni taslak yaziyorlar oturmuslar odaya. CS skalasi mi olusturacaklar ne yapacaklar ? Bunun aciklamasini nasil yapmazsiniz insanlara ?

    Cevapla
    • Bu belki işveren talebi olabilir. Çünkü önceki sozleşmede kabin içi ubb ye bagli bir mudurluktu. Sonradan başkanlik oldu. 10.3 de uçak bakim başkanliği yaziyorsa prosedursel olarak karisikligi onlemek amaciyla istenmiş olabilir.

      Cevapla
      • 6 yıl önce

        Bence isveren oturmus boyle TIS yazilir diye ders veriyor odada bu is bilmezlere. Kabinici nereye bagli o nereye bagli haberleri yok.

        Cevapla
  29. 6 yıl önce

    Sendika size yuzde 0 zam aldik diye aciklama yapabilir bence hic zam olmamasindan iyi degil mi ? Nasil hos durmuyor mu ? Kafalar 1500

    Cevapla
  30. 6 yıl önce

    Saat:10:00 açiliş
    :11:00 katilimcilarin ve yonetim kademesinin toplantiya katilmasi,
    :11:00-12:00 kahvalti
    :12:00-13:00 hoş beş
    :13:00-15:00 cuma namazi ve ögle yemeği
    :15:00-17:00 kabul edilen maddelerin giruşulmesi
    :17:30 kapaniş

    Cevapla
  31. 6 yıl önce

    Ali Kdk hala twitle surpriz deyip duruyor kafayi mi yedi bu adam ?

    Cevapla
  32. 6 yıl önce

    Sefa bey su anda sendikandan istifa edip topluca disk e gecmek bize birsey kazandirir mi? Degilse artik midem almıyor birisi %9,17 veriyor digeri olmaz efendim %14 olacak diyor. Biz uzayda yasayip baska bir firmada calisiyoruz galiba. Sirket rekor doluluk ve karla donemi gecirirken, birine kepce ile verip digerine catalla vermeye calismasi… sirketin kötü zamaninda bir degil miydik?? Simdi sirket mi iyi degilde haberimiz yok? Rakamlar mi aciklamalar mi yalan? Nicin emegin karsiligi verilmekten bu kadar korkuluyor??? Yeter her gün kac verecekler dusuncesiyle calismaktan bıktı bu millet. Sendika sendika olsaydi grev zamani gelmesine ragmen o masaya oturmaya gitmezdi. Al grev hakkin var su anda kullan en basta valla disk gelir destekcin olur senin. Ama nerde o karari alacak sendika. 14 istiyoz 9,17 veriyor pazartesi tekrar konusacagiz. Yaziklar olsun tek cümleyle.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Cok haklısın diskte birlesilmeli. Sirket kar ediyorsa hepimizin sayesinde hakkimiz var mi var o zaman o hakkimizi verin

      Cevapla
  33. 6 yıl önce

    İst 2 de yapılan sendika toplantısında kaptanlara verilen %25 bişey değil ikinci verilen %30 önemli ( bizim kaptanın kabinin aldığında gözümüz yok daha çok alsınlar ) taslağı revize edeceğiz demişti sendika başkanı. Genel merkez de Konfederasyon da arkamızda diyordu. Hala bir güncelleme yok. !!!
    Bizi temsil eden sendika başkanı eski teknisyen iken bizi işveren karşısında bu taslakla mı savunuyor yazıklar olsun. Ekonomi ve dolar karşısında maaşlar yarı yarıya erimişken insan elini vicdanına koyup yapılan işin bilgi, tecrube ve beceri gerektirdiğini, iyi bir teknisyenin yetişmesi için en az 5 yıl gerektiğini unutmuş sanırım. Sende bizi savunamıyorsan bırak biz kendimizi savunuruz, gölge etmeyin yeter.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Hocam, habom zamanı biz maviler ve kırmızılar olarak 2 ayrı gruptuk ve sayımız da oldukça azdı. Can Şaşmaz Fransa’ daydı ve 1 hafta yemeğe gitmedik öğleden sonra da AHL ve SAW birlikte işi bıraktık. Sadece bu eylemle biz de kızardık ve TK olduk. O imkansızlık ve deli cesareti veya göz karartmada bunu birbirimizi tanımazken yaptık(hat, revizyon, atölye vb. yıl:2014) Şimdi soru şu: o cesaretin onda birini gösterebilecek miyiz, hem de daha fazla ve güçlüyüz ve tk- habom ayrımı yok, tek bir teknik var. Herkese selamlar.

      Cevapla
      • 6 yıl önce

        Biz yemeğe 1 gün gitmediniz ve Sasmazın cevabıda söyleseydiniz yemek çıkarmazdık olmuştu :)

        Cevapla
        • 6 yıl önce

          Aynen aynen. Yeni arkadaslara bunları anlatalım ki bizim gözü karalığımızı görsünler hocam. Ah can şaşmaz ah. :)

          Cevapla
  34. 6 yıl önce

    Teknik desteği teknisyenliğe geçirmek nedir sizin hak hukuk adalet anlayışınız yokmu içerde yüzlerce 4 5 yıl havacılık okumuş gençler var ve plastik okuyan torna okuyon birisi nasıl olurda bunlarla bir tutulabilir allah aşkı için birazcık vicdanınız varsa hakka hukuka inanıyorsanız hak verirsiniz yazık değilmi o gençlere emeklerine ailelerinin verdiği emeklere havalarından geçilmiyordu şimdi daha hiç geçilmez hepiniz bilgisiz ve teknik destek olarak gözümüzde kalacaksınız.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Elbet bir gün kıymet bilecekler okuduğumuz okul boşa gitmeyecek

      Cevapla
      • 6 yıl önce

        Bunların inandığı tanrıyla benim tanrım bir değil böyle bir adeletsizliği göz göre göre geçirdiler milletin hakkına girdiler

        Cevapla
    • 6 yıl önce

      zamanında bahçivan olarak kadroya alınıp teknisyen olanlardanmıydın ? havandan geçilmiyor

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Meslek lisesi okudum teknisyen diplomam var 2 yillik myo okudum tekniker diplomam var ustune 4 yil bitirdim lisans diplomam var sirket 2 yil myo baz alarak havacilik olmadigi icin tekbik destek olarak ise aldi.3 yildir calisiyorum modullerin cogunu verdim amm cmm ips hepsini biliyorum c bakim s bakim hepsinde calistim. Teknisyen ismi yazmasi önemli degil maas karin doguruyor unvan degil. Bizim teknisyen istegimiz bu yuzden.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Meslek lisesi bitirdim teknisyen diplomam var 2 yillik myo bitirdim tekniker diplomam var ustune 4 yillik universite bitirdim lisans diplomam var sirket teknik destek personeli olarak aldi 3 yildir calisiyorum cogu modülleri verdim amm cmm ips trax olarak prosedurleri ve c bakim s bakim mod gibi bircok ucakta calistim. Maas karin doyuruyor. Senin rizkinda kimsenin gozu yok ama ayni isi hatta senden bile fazla calisanlarin aldigi para dusuk. Kucumseme kucumsenecek duruma dusersin.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Ev hanımı gibi konuşuyorsun . Ağla biraz daha . Tornavida tutmayı öğrendin mi???

      Cevapla
      • Yönetici 6 yıl önce

        Bakın bu bölücülüğe ortam hazırlayan olmak istemiyorum. Bu nedenle bu tür birbirlerinin konumuna laf atan kim olursa olsun yorumunu yayınlamayacağım. Ben ne diyorum siz ne yapıyorsunuz. İnan ki provokasyon kokuyor ve ben birilerinin bu yorum kavgasını başlatıp birlikteliği bozmaya çalıştığına inanır oldum BU KADAR İKAZA RAĞMEN PES YANİ

        Cevapla
        • 6 yıl önce

          Sende editörsün yayınlama o zaman bu yorumları madem rahatsızsın artislik meydanına çevirme yap bir haber herkese de parçalamayın birbirinizi olsum bitsin o yazıyo ona laf sokuyo buna sokuyo sende bunu gorup yayınlıyosun sonra yapmayın etmeyin

          Cevapla
          • Yönetici 6 yıl önce

            yayınlamadıklarım neredeyse yayınladıklarım kadar. Mümkün mertebe hareket edercesine laf atanları önlüyoruz. Yorumları oku bak bakalım kaç defa uyarı yapmışız. Her yoruma Sefa bey bakamaz ki. Bize yaptığı uyarıda grupların veya kişilerin birbirlerine hakaretini önle dedi. Çünkü bu bölücülüğü işverenin yaptırdığını düşünüyor. Bilgin olmuştur umarım.

            Cevapla
        • 6 yıl önce

          Sefa abi provoke yapıldığına inanmiyorum . 5 yıl okuyanlae hep bu kafada bazı kardeşlerim var bunlar elindende iş geliyor yardırıyorda çocuklar okula bakmiyor . Ama geneli eline tornavida alınca agzı yüzü kayıyor bunlar okula girerken masa başı calısacagiz sananlar. O yuzden bakma yani provoke yok bence sapla samanı karıştırıyorlar sadece.

          Cevapla
      • 6 yıl önce

        Okul okuduk diye kendini yükseklerde goren vatandas.lise mezunu teknisyen oluyordu 2 sene oncesine kadar. Ayrica lise universite hangi bolum mezunu olsanda sirketteki havan ordaki isleri bilmene yetmiyor gelip biz sizin gibilere is ogretiyoruz. Teori ve uygulama farkli. Son sene gordugunuz staj zamanida olsun ise basladiginiz zamandada olsun bilmediginizi herkes görüyor ama bunu size karsi kimse saygisizlik yapmiyor. Ayrica su anda lise ve 2 yil havacilik okuyanda teknik destek olarak ise aliniyor bizim haksizlik dedigimizi onlarda anliyor ama senin gibi dusunenler anlayamiyor

        Cevapla
    • 6 yıl önce

      Havacılık okumuşsun ama başka şeyler baki kalmış…Torna Tesviye okumuş meslek lisesi çıkışlı yada yüksekokul mezunu olanlar “havacı” değil “Sanatkardır” sen okuduğun okulda sökme takma eğitimi alırken saydığın bölümlerde okuyanlar imalat eğitimi aldılar ve senden daha iyi anahtar tutarlar herşey okuduğun okul değil tecrübe ve yetenektir…

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      burada birlikten bahsedilirken sizin kendinizi ayrıştırıp teknik destek çalışanları itip kakarak nereye varacağınızı sanıyorsunuz .kaldı ki teknik destekte sadece torna okuyan yok. teknolojinin bir çok alanında eğitim görmüş hepinizi beşe katlayacak pırıl pırıl gençler var… kendi hakkınızı savunurken teknik desteğin üzerine basarak , teknik desteği küçümseyerek yapmayın …

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      EASA ve FAA lisans alıp teknisyen olmak için havacılık okulu şartı koşmuyor. Siz okuduysanız bu bölümü sizin kendi artınıza. Emin ol sök tak işinden daha fazlası yapılıyor bazı atölyelerde. Prosedürlere hakim işini hakkıyla yapan, eli uçak parçasına değen, tamir eden herkes uçakçıdır. Kusura bakma. Bu şirkette yapılan tüm işler bir bütünün ayrı ayrı parçalarıdır. Biri olmazsa diğerinin çok anlamı kalmıyor. Bunu kaldıramıyorsan havacılığı öğrenememişsin demek ki. Unutma Wright kardeşlerde bisiklet ustasıydı ;) Havacılık gönül vermekle alakalı.

      Cevapla
    • Havacılık mezunu teknik desteklerde var. Lisede gövde motor yüksek okulda UÇAK TEKNOLOJISI okuyanların hakkı teknik destek değil sevgili dostum. Biz de hakediyoruz teknisyenliği.

      Cevapla
  35. 6 yıl önce

    Zam olayları vesayre bunları geçtim Sefa Abi bana en çok koyan ne oldu biliyor musun sendika başkanı şu süreçte teknisyenin nabzını ölçmek için hangara geldiğinde ben şöyle bir soru sordum bize neden değer verilmiyor işi yapan taraf biziz bize mavi yaka diyorlar neden cs imiz mühendisten üstün tutulmuyor vesayre…
    Aldığım cevap resmen hüsrandı bu seviyede bizi temsil eden bir insanın aşağılrcasına siz kendinizi mühendisle bir mi tutuyorsunuz şeklindeki sözüydü ve ben şöyle cevap verdim 5 yıl emek verip ben bu işin okulunu okudum ve dahası burada mühendis arkadaşlardan üniversite sınavında daha yüksek puan alarak yerleştim yani hiç mi Allah korkusu yok kimsede senin yorumun nedir abi ben teknisyenliği çok seviyorum greas kokumu yakıt kokumu ve dahası hidrolikli üstümü çok seviyorum ama yazık

    Cevapla
    • Yönetici 6 yıl önce

      Ne diyim ki tabii ki yanlış cevap vermiş.

      Cevapla
      • 6 yıl önce

        Sefa abi Allah aşkı için söyle vicdanını ortaya koyarak söyle hakka hukuka inanarak söyle 2 yıllık torna okuyan biriyle 5 yıl havacılık okuyan biri nasıl eşit sayılabilir nasıl aynı ünvana sahip olabilir bu haksızlık adaletsizlik değil de ne

        Cevapla
        • 6 yıl önce

          Bay çok bilmiş ünvanınız aynı , yaptığınız iş aynı . 10-15 senelik yada daha eski teknisyenlerin hangi birisi 5 yıl okumuş. Lise mezunu olarak işlerini de bas baya süper yapmışlar.Çok okumakla üstünlük taslama. Yani sen şimdi nasıl bir ünvan istersin ki , mühendis ünvanı mı istiyorsun? Girmeseydin o zaman işe!!! Zorla mı gir dediler sana!!!Zor zamanda milleti millete mi kırdıracaksın!!! Zaman birlik beraberlik zamanı nokta

          Cevapla
          • 6 yıl önce

            Bu bu is kolu Turkiye dışında butun dunyada ” AIRCRAFT MAINTENANCE ENGINEER” olarak adlandırılır. Hic bir meslek bir okulun tekelinde degildir. Hic okul okumadan bir şeyler icad eden birisi bile muhendis olarak adlandirilabilir.

            Cevapla
          • 20 yılı devirdim 5 yıllık mezunuyum

            Cevapla
        • 6 yıl önce

          Kardeş bu meslek için avrupada ki eğitim şartı lise . Okuma yazma bil tamam :) lisansını al öyle konuşalım. Arkadaşların pilotluğa geçiyor gecsene sende senin kafadaki sizin okul mezunlarının genelde elinden işte gelmiyor istiyorsun ki masa başında calısıyım hadi canım hadi

          Cevapla
        • 6 yıl önce

          hepiniz haksızsınız. kendinizi daha düzgün ifade etmeyi öğrenin.üniversite okuyan kişi iyi puan yapmıştır, çalışkanlığını ispatlamıştır zaten. diğer dediğin gibi tornadan gelip sonra aradaki farkı kapatabilen çalışkan kişilerde var. mesele çalışkan olmak. saçma sapan kategorilerle birbirinizi aşağılamayın. yorumlara bakıyorum birileri kendi aramızda birbirimize düşürmeye çalışıyor sanki kasti. aman dikkat

          Cevapla
      • 6 yıl önce

        Arkadaş kendini övüp durma yok 5 yıl okulunu okudum yok yüksek puan aldım bırakın bunları daha dune kadar teknik lise mezunu olan teknisyen olarak ise giriyordu aynı bugünün destek veya teknik destek personeli gibi nasıl kabin memuru eğitim seviyesi lise mezunu ise doktara yapanda başvuruyor senin kide bunun gibi bişey. Mühendis herzaman mühendistir.

        Cevapla
        • Yönetici 6 yıl önce

          Hala konuyu kaşıysnlar olduğunu gözlemliyorum. Bu tür yorumlar provakasyon kokuyor. Lütfen kimsenin adamı olmayın germeyin ortamı. Birlikte nasıl grev yapacaksınız merak ediyorum.

          Cevapla
        • 6 yıl önce

          Sende sıkıntı var dostum senin töpün kesin shmyo nun bahçesine kacmis

          Cevapla
    • 6 yıl önce

      Biz tonca puan alip tum muhendisliklere gidebilirken onlari asagida gorup ucak bolumleri okuduk kimsenin haddine degil bzi onlardan dusuk veya ezik gormesine …

      Cevapla
      • 6 yıl önce

        Ya kardesim neden hicbir muhendisin teknisyenle sorunu yokken bazilarinin muhendislerle sorunu var ve kompleks icindeler? Muhendisler ozellikle teknik gruplarin yoneticileridir ve yonetici adaylaridir. Bu vizyonla yetisir, egitim alir, yollardan gecer. Soyleneni yapmak yerine yapilacagi soylerler. bu yuzden bugunun ah vahi ile gecmiste yaptigin tercihi su puani aldim gibi bos laflarla oyalanmayip kendi isinizde nasil daha iyi olurum ona bakin. Gun birlik gunudur.

        Cevapla
      • 6 yıl önce

        Gidip mühendislik okusaydın

        Cevapla
    • 6 yıl önce

      Beyler siz 5 yıllik bu bölümlere gideceğinize niye mühendislik sevmediniz? Ayrıca madem teknisyen olucaktinız.Typ ile yada Uçak lisesi hatta herhangi bir meslek lisesi mezunu bile 5 yılda lisans tip yetki vs. Hepsini elde edebiliyor. Kusura bakmayın ama kendi düşen ağlamaz.

      Cevapla
      • 6 yıl önce

        Biz okurken meslekte bu kadar hain yoktu. Kusura bakma tahmin edemedik.

        Cevapla
      • 6 yıl önce

        Senin gibi uçağı sadece havada görenleri ilk defa uçağa ced biletle binenlere bu meslek nasıl yapılır diye öğretmek lazım

        Cevapla
    • 6 yıl önce

      kardeşim şu hak arama meselelerinde birileriyle kıyaslamaya girmeyelim lütfen. sen değerini mühendisi değersizleştirerek göstermeye çalışırsan o da sana böyle davranır.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Bundan 30 sen önce teknisyen liseden alınırdı . Çünkü üniversite ülkemizde lüksü tu kaza bilen doktor muh. Olmak isterdi. Şimdi kültür seviyesi arttı talep Univ. Tercih sebebi neden kaliteyi arttırmak istiyor adamlar . Belki 30 sene sonra uçak teknisyeni master yapmış adamlardan olacak Türkiye’de .neden nüfus genç ve gün geçtikçe bir işe başvuran kalitesi artıyor . Yada torpil devam

      Cevapla
  36. 6 yıl önce

    Sabahtan akşama kadar bunları mı konuştunuz?

    Cevapla
  37. 9.17 teklif edilen masada sabahtan aksama kadar mı oturdunuz. Bu yetmez gibi pazartesi tekrar toplanacaksınız.

    Cevapla
  38. neden teknik destek başladın işe arkadaş tüm derdimiz teknik destek

    Cevapla
  39. 6 yıl önce

    Edebiyat güzel fakat Teknik te edebiyat bölümü yok ! Sendika geliyor edebiyat iş veren geliyor edebiyat sonra da başkan geliyor kaldırın diyorlar

    Cevapla
  40. 6 yıl önce

    Valla işveren yanlısı sendika olacağına İşveren düşmanı Disk olsun daha iyi. P.tesi anlasamazlarsa Çelik iş ten istifa ediyorum.

    Cevapla
  41. 6 yıl önce

    #hatbakimaoya hat bakım AO’ya

    Cevapla
  42. don lastiği gibi uzatıp artık milletin umutlarının bittiği, bıktığı bir yerde %8’e imza atacaklar bakın burayada yazıyorum

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Sendika %14 teklif etmis sirket %9.17

      Cevapla
      • Yönetici 6 yıl önce

        Sendikanın hala %14 ü revize etmemesi yanlış. Hiç merak etmeyin %14 ü işveren verecektir. ha %14 ha %8 bence farkı yok.Sorun çözülecek mi yani…

        Cevapla
        • 6 yıl önce

          kesinlikle katılıyorum. şu tarih itibarı ile %14 de çok komik bir rakam kalıyor. cebimizdeki para günden güne erirken, bu tarz rakamlar koca kazan kaynarken çay kaşığı ile ikram etmek gibi geliyor.

          Cevapla
        • Abi bunu zaten sendikayada söyledik dedik ki şu enflasyonda bizi %14 için greve mi çıkartacaksın ateş hattına atacaksın şu şirkette grev yüzünden insanları hukuksuzca işten attılar… iste %25-30 elimizden geleni yapalım ama yok %14ü bir alalım diyorlar onuda beceremiyorlar…

          Cevapla
        • Abi bunu zaten sendikayada söyledik dedik ki şu enflasyonda bizi %14 için greve mi çıkartacaksın ateş hattına atacaksın bu şirkette grev yüzünden insanları hukuksuzca işten attılar… iste %25-30 zam elimizden geleni yapalım ama yok %14ü bir alalım diyorlar onuda beceremiyorlar…

          Cevapla
  43. 6 yıl önce

    Hala zamdan söz eden yok yani?

    Cevapla
  44. 6 yıl önce

    9.17 ile olmaz.pazartesi yuzde 40 in asagisinda celik is bir tane uye bulamaZ.

    Cevapla
  45. 6 yıl önce

    İşçiler kazanmak istiyorlarsa kendi dayanışmalarının gücünü bilmeliler.Yapmaları gereken tek şey ellerini önde kenetleyip bir duruş sergilemek.Ellerini cebinde tutan işçiler tüm sermaye sahiplerinden daha güçlüdür.

    Cevapla
  46. 6 yıl önce

    9.17 zammı vermesinler daha iyi.Atölyeler ve revizyondakiler kendilerine teknisyen demesin korkak tavuklar memur ve mühendislere zam vermesen gıkları çıkmaz zaten.Hat Bakım hariç kimse karşı durmadı zamanında olanlara.Hat Bakım tekrar AO ya bağlansın olay çözülür.Herkes hakettiğini yaşar.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Patır patır a lisans verip hat bakimdakilerin ayağını kaydirirlarken revizyondakiler senin gibi düşünmedi . Bağlarlar aoya seni bekleyedur. Birlik olma fikrine sahip degilsen lokma olursun . İstediğin kadar karşı dur. Yerine geçici görevle yüzlerce teknisyen yollar hat bakima. Senin yetkin revizyonda işlemiyor ama revizyondaki B1 hat bakımda crs verebiliyor . İşte senin gibi hırs küpü , hitap bilmez insanlar olduğu için işverenin ekmeğine bal kaymak sürülüyor, birlikte bir şey yapılamıyor .

      Cevapla
      • 6 yıl önce

        Hat bakimciyim ben kardesim hat bakim teknige aittir hat hangar birdir bir olursak kazaniriz boyle nifak tohunlarina gerek yok ilerleyen dönemde kardeslerimize bu meslegi devredecez boyle yaparak mi birakalim ayri gayri mi olalim teknik birdir bir olursa kimse yıkamaz

        Cevapla
        • 6 yıl önce

          Hat bakım operatöre bağlıdır normalde . Hat ile diğer birimler kıyas edilemez. Yagmurda karda donuna kadar ıslanan sensin !

          Cevapla
          • 6 yıl önce

            memnun değilsen revizyona geçebilirsin kardeşim. senin yerine orda çalışmak isteyen binlerce insan var.

            Cevapla
      • 6 yıl önce

        Kafanızmı güzel revizyoncu kardeşim hat bakım teknisyeni zaten c/s verebiliyor siz s/s diniz uçuşa gidin diye c/s verdiler yani hat bakım yetkisiyle revizyondada kart kaparsın revizyon yetkisiyle yani s/s se basamazsın mührünü hatta . Bisey yazarken düşün ögren öyle yaz .

        Cevapla
        • Uçuşa giden gitmeyen herkese revizyonda cs ss yetkisi veriliyor. Sadece uçabilsinler diye değil gerektiğinde hat bakima, a bakıma, yurt ici yurt disi göreve gidip yardımcı olabilsinler diye.

          Cevapla
    • 6 yıl önce

      Sefa abi su densizin yorumuna ne dersin

      Cevapla
      • Yönetici 6 yıl önce

        Birbirinizle dalaşacak pozisyonda değilsiniz. Birliği bozduğunuzda kimse kazanamaz

        Cevapla
    • 6 yıl önce

      şu an en son yapılması gereken şey çalışanlar arasında huzursuzluk çıkarmak. bu tarz tartışmalar zarardan başka birşey getirmez. birlik çağrısı yapılmalı. sağa sola sataşma zamanı değil.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Şirkette liyakat esas olmalı senin gibi malları doldurmuşlar işte, şitketin yapısından bile bir habersin, her çalışan yaptığı iş ve hizmet ile değerlidir, bence senin gibileri de bu şirket için kayıp, bence sen, muhteşem hatcı başka şirkete git, thy sana bi boy büyük gelmiş. Birlik olmak lazım,her bir birimin yaptığı iş çok önemli ve bu şirkete bir katma değerdir. Kimse kendisini bulunmaz hint kumaşı zannedip, nifak çıkarmasın. Ancak bu düşünce tarzıyla kazanım elde edilebilir. Saygılarımla.

      Cevapla
  47. 6 yıl önce

    Ah ülkem ah . Hain sarmış dört bir yanını.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Dört bir yanımızı sarmıştan ziyade içimiz hain kaynıyor gibime geliyor. Umarım yanılıyorumdur.

      Cevapla
  48. 6 yıl önce

    Sürekli ise yaramaz konularla milleti kandırıyorlar. Dogum parasıymış evlenme yardımymış ölüm parasıymış. Hic şöyle kayda degecek bi gelisme yok. İnsan ömründe kaç defa evlenebilirki. Kactane cocugu olabilir. %75 den fazlası zaten bu paraları alamayacak alanlarda birkerelik alıp bitecek. Sürekliligi olan ,her ay alabilecegi bir artış bir zam müjdesi versenize

    Cevapla
  49. 6 yıl önce

    Dik durun sarının arkasında koşuyoruz Harran’a

    Cevapla
  50. tek cözüm celik is ten istifa..! sirketin her dedigini yapan sendikaciklarin degil DiSK in yeridir teknik as..! DiSK calismalara baslamis herkesi istifaya davet ediyor, örgütlenmek istiyor!

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      kacinizin yuregi yetti de birlesik metal’e uye olabildi? illa kotu konusturacaksiniz beni! gelmis simdi disk diyor, sorsan hangi sendika disk’e bagli onu bile bilmez. size mustehak bunlarin hepsi

      Cevapla
  51. 6 yıl önce

    Gene bisey yok. Aylardır oyalıyorlar. Bi sonrakine ertelendi. Bi sonrakine ertelendi. Tek duydugumuz bu

    Cevapla