Teknik A.Ş ve Özçelik İş Sendika toplantısı

Teknik-A.Ş-ve-Özçelik-İş-Sendika-toplantısı

Değerli okurlarımız;

Dün akşam saatlerinde bugün öğleden sonra toplantı yapılacağını duymuş ve köşe yazımın altına NOT/ diyerek sizleri bilgilendirmiştim.

Bugün öğleden sonra yapılan toplantıda idari maddeler dışında herhangi bir madde görüşülmedi.  

İdari maddelerin çok olması ve tartışılması bugüne sığmamış olmalı ki bundan sonra ki ilk toplantı, “Arabulucu-İşveren ve Sendikanın” birlikte kararlaştıracağı bir günde yapılması kararlaştırılmış.

Malumunuz olduğu üzere toplantıya arabulucu başkanlık ediyor.  Sanırım arabulucunun müsait olduğu bir tarih ve saat, sendika ve işveren yönetimine bildirilecek ve tekrar birlikte masaya oturulacaktır.

NOT/Tarafsız Arabulucu Resmi toplantısı bitti. Taraflar kendi aralarında görüşüp başka bir gün idari maddelere devam edeceklerdir. Şu anda sendika ve işveren birlikte durum değerlendirmesi yapabilirler ama imza atamazlar. Çünkü tarafsız arabulucunun da orada olması gerekiyor.
Arabulucuya göre bugün idari maddeler görüşülmüş ve tekrar bir araya gelmek için randevulaşacaklarmış. ( bu bilgilendirmeyi bile anlamayan varsa süreci baltalamak istiyor diye düşünürüm )

Özçelik İş sendikasından yapılan açıklama;

Kıymetli Üyelerimiz,

Bugün yapılan arabulucu toplantısında, işverenin yapmış olduğu teklif;

1 Temmuz 2021-31 Aralık 2021 dönemini kapsayan ilk 6 ay için: Enflasyon ( daha önce ödenen % 8.5 )

1 Ocak 2022-31 Haziran 2022 dönemini kapsayan ikinci 6 ay için: Enflasyon+% 60

Üçüncü 6 ay için: Enflasyon+5

Dördüncü 6 ay için: Enflasyon+1

İşveren tarafından Sözleşmenin 3 yıllık imzalanması teklifinde bulunarak 3. yıla teklif edilen rakamlar;

3. yıl birinci 6. ay için: Enflasyon+1

3. yıl ikinci 6. ay için: Enflasyon+1

İşverenin teklifi Sendikamızca arabulucu toplantısına katılan heyet tarafından kabul edilmemiştir. Sendikamız tarafından daha önce sizlere bildirilen % 110 teklifimiz işverene ve Resmi Arabulucu’ya resmi olarak iletilmiştir. 7. Dönem Toplu İş Sözleşme sürecini en başından beri bugüne kadar nasıl şeffaf yürüterek sizleri bilgilendirdiysek aynı anlayışla süreçle ilgili gelişme olduğu takdirde siz Thy Teknik A.Ş’de ki üyelerimizle paylaşacağımızı ifade ederek sağlıklı günler diliyoruz.

************************************

GÖRÜLECEĞİ ÜZERE ANLAŞMA YOK. TEKRAR GÖRÜŞECEKLER. TARAFSIZ ARABULUCU ÜNİVERSİTESİNDEKİ DERSİNE YETİŞMEK İÇİN TOPLANTIDAN AYRILDI. YANİ KURULUN BAŞKANI OLAN TARAFSIZ ARABULUCU OLMADAN SU ANDA İMZA ATILAMAZ. TARAFSIZ ARABULUCUDA ÖNCE İDARİ MADDELERİ MASAYA YATIRDIK DEMİŞTİ… TARAFLAR TEKRAR RANDEVULASIP MASAYA OTURACAKLAR…

ANLAYAN ANLAMAYANA ANLATSIN LÜTFEN.

 

Exit mobile version