Teknik A.Ş deki genelge sorununun çözümü: "YA HEP YA HİÇ…"

Genelge sorunu ile ilgili son toplantı bugün yapılıyor…
Bugün Teknik A.Ş yönetimi ve Özçelik İş sendikası birlikte genelge sorunu ile ilgili toplantı yapacak. Bu toplantıda genelge sorununun yol açtığı kadro ve kadrodan kaynaklanan ücret kaybı masaya yatırılacak.
Tarafımıza gelen bilgilerden edindiğimiz görüş,  bugün yapılacak toplantı da Teknik A.Ş nin genelge mağdurlarının maddi hak kayıplarını verip kadro düzenlemesinin yine aynı yerde kalması teklif edileceği şeklinde.
Genelge ile ilgili mağduriyeti bu şekilde çözmek mümkün değil. Çünkü bu mağduriyetin iki bacağı var. Birinci bacak,genelgenin işlerlik kazandığı tarihten itibaren yaşanan ücret kaybı diğeri ise genelge mağdurlarının hangi kadroya intikal ettirilecekleri. İki bacaklı bu mağduriyetin bir bacağı olan geçmişe yönelik mağduriyetten kaynaklanan maddi sorunu çözmek diğeri ise mağduriyet yaşayan teknisyenlerin eski kadrolarına intikal ettirilip ettirilmemesi…
Bu sorunun çözümü “ya hep ya hiç” olmalıdır. Geçmişe yönelik mağduriyetin maddi boyutu ile kadro kaynaklı gerileme sorununu ayrı,ayrı mütalaa edemezsiniz.  İki bacaklı sorunun çözümü tek bacaklı olmaz.
Yine tarafımıza gelen bilgilerde,Teknik A.Ş nin sendikaya tamam genelge tarihinden itibaren yaşanan maddi kayıpların tümünü karşılayalım ama genelge ile yapılanan kadro yapılanmasına dokunmayalım tarzı bir görüş ile masaya gelecekleri şeklinde…
Sendika yönetimi,işverenin bu yaklaşımını kabul edemez. Çünkü bir yanlış çözülecekse her yönüyle ya çözüme kavuşturulur yada kavuşturulmaz. 
Sendika avukatı ile yaptığım görüşmede benimle bire bir aynı görüşte olduğunu ve gerek kadro gerekse maddi kayıpların birlikte çözülmesi gerektiği görüşünde mutabık kaldık.
Özçelik İş sendikasının yapacağı tek istek yukarıda yazdığım gibi YA HEP YA HİÇ olmalı ve sorunun bütününe yönelik hataların giderilmesinden taviz vermemesi olmalıdır.
NOT/ Konuyla ilgili daha geniş bilgilendirme yeni yazacağım köşe yazımda olacak.
 

Exit mobile version