Teknik A.Ş de Nabız Yoklanıyor

Gün geçmiyor ki Teknik A.Ş de sular durulsun. Her geçen gün stres artıyor. Bu arada işveren de boş durmuyor. Teknik A.Ş Genel müdür yardımcılarından Fazıl Çiftci ve Hüseyin Sağlam bu sabah yine teknisyen odalarına çıkartma yapmış.
Bu çıkartmalar çalışanların nabızlarını ölçmek için yapılır. Dün de yapılırdı bugünde… Çalışanlarla sohbet etme bahanesiyle gelen yöneticilere gereken cevap tam olarak verilemediyse de, bayağı sert bir havanın geçtiği tarafımıza gelen bilgiler içerisinde.
Toplu iş sözleşmesinin ne zaman biteceğini soran Teknik A.Ş çalışanlarına verilen cevaplarda haftaya bitmiş olur denmekte imiş.( Bugünlerde bakanlığın hem işverene hem de sendikaya tebligatı gelmiş olmalı.Sanırım bakanlıktan gelecek yazı ya henüz alınmadı yada gecikti)
Kendi aldıkları maaşların değer kaybı ile çalışanların aldıkları maaşların değer kaybından etkilenme yüksekliğini  sanki aynıymış gibi gören ve domates fiyatı örnek gösterildiğinde, o domatesi bizde aynı fiyata alıyoruz diyerek absürt bir örneklemeye giden yönetim, çalışanlara ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışır gibi…
Teknik A.Ş çalışanlarını asgari ücretlerle çalışanlarla mukayese eden yöneticiler, konuştukları çalışanları sıradan işçi gibi görmekte ısrarlı davrandıkça bu iş çözülemez.
Dün AirShow da görüştüğüm bir çok teknisyen bu rakamlarla geçinip, geçinemeyeceklerinden ziyade aşağılandıklarını düşünüyorlardı. Bu arkadaşlar tabii ki arabalarının modelini yükseltecekler, tabii ki oturdukları evleri dekore edecekler ve gerekirse daha lüks evlerde oturacaklar, tabii ki çocuklarını daha iyi eğitim alacakları okullara yollayacaklar, tabii ki daha şık giyinecekler… Bundan doğal ne olabilir ki…
Onlara açlık sınırları örnek gösterilip, asgari ücretle mukayese eden kişiler dün nereden geldiklerini ve o zamandan bu yana sosyal yaşamlarında eksiye mi yoksa artıya mı gittiklerini düşünüp sonra konuşmalılar.
 

Exit mobile version