TEI yönetim kurulu başkanlığına Prof. Dr. Fahrettin Öztürk atandı

TEI yönetim kurulu başkanlığına Prof. Dr. Fahrettin Öztürk atandı

TUSAŞ’ta Öztürk Dönemi Başladı: TUSAŞ Havacılık Yapısalları Genel Müdürü Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Öztürk, TEI’nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak atandı.

ABD’de bulunduğu süre içerisinde de General Electric’te 3 sene Araştırma merkezinde çalışan Fahrettin Öztürk şimdi ise TUSAŞ’taki görevine ek olarak TUSAŞ ve General Electric’in ortak şirketi TEI’de yönetim kurulu başkanlığı görevini yürütecek.

Fahrettin Öztürk Kimdir?

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.’de Genel Müdür Yardımcısı olarak görevini sürdüren Prof. Dr. Fahrettin Öztürk, aynı zamanda Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde Makine Mühendisliği Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapıyor.

Tüm derecelerini Makine Mühendisliği bölümünden almış olup 1992 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünü birincilikte bitiren Öztürk, 1996’da ise University of Pittsburgh, PA, ABD’den Yüksek Lisans ve 2002 yılında Rensselaer Polytechnic Institute, Troy, NY, ABD’den Doktora derecelerini aldı.

Amerika’da bulunduğu süre içerisinde 3 yıl boyunca General Electric Araştırma Merkezi’nde çalışan Profesör Öztürk, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.’den önce sırasıyla Rensselaer Polytechnic Institute (RPI), Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve Khalifa Üniversitesi’nde çalışmıştı.

Öztürk’ün başlıca uzmanlık alanları; Sac Metal Şekillendirme, Malzeme İşlemleri ve Karakterizasyonları, Hafif Malzemeler, Termoplastik Kompozit Malzemeler, Eklemeli İmalat, Sürtünme Karıştırma Kaynağı ve Mekanik Giydirmeli Korozyona Dayanıklı Alaşımlı Borular üzerinedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir