TEI, Amerikan Donanması’nın LM2500 Motorlarının Bakımını Üstleniyor: Küresel Bir İşbirliği ve Stratejik Adım

TEI, Amerikan Donanması'nın LM2500 Motorlarının Bakımını Üstleniyor: Küresel Bir İşbirliği ve Stratejik Adım

Eskişehir merkezli TUSAŞ Motor Sanayii (TEI), Amerikan Donanması’nın en büyük kuvveti olan ABD Donanması’nın LM2500 Gaz Türbinlerinin bakımını üstlenecek. Türkiye’nin önde gelen motor şirketi TEI, 2023 yılında motor üreticisi GE Marine ile imzaladığı anlaşma ile LM2500 motorları için küresel bir bakım, onarım ve revizyon merkezi olma yolunda önemli bir adım atmıştı.

ABD Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ekim 2026’ya kadar sürecek olan anlaşma kapsamında TEI’nin, Amerikan Donanması’nın kullanımında olan LM2500 motorlarının depo seviyesi bakım ve revizyon hizmetlerini TEI tesislerinde gerçekleştireceği belirtildi. Bu 14 aylık süreçte TEI, dünyanın en çok tercih edilen denizcilik gaz türbinlerinden biri olan LM2500 motorları için küresel bir bakım merkezi olarak hizmet verecek.

TF39 ve CF6-6 havacılık motorları türevi olan LM2500, dünya genelinde birçok kullanıcı tarafından tercih edilen bir denizcilik gaz türbini konumunda bulunuyor. 45.6 milyon Amerikan doları değerindeki bu sözleşme ile TEI, sadece havacılık motorları değil, aynı zamanda havacılık motorları türevi gaz türbinleri bakım faaliyetleri konusundaki küresel yeteneğini bir kez daha kanıtlamış olacak.

TEI’nin faaliyetlerini sürdürdüğü Eskişehir’deki tesislerinde, şirketin hisselerinin %50.5’i TUSAŞ’a, %3.3’ü TSKGV ile THK’ya ve %46.2’si ise ABD’li General Electric şirketine aittir. Kaynak: SavunmaSanayiST.com

Exit mobile version