TAV Havalimanları'ndan İnovasyona Destek: ‘Airport Innovation Days’ Etkinliği Gerçekleşti

TAV Havalimanları’ndan İnovasyona Destek: ‘Airport Innovation Days’ Etkinliği Gerçekleşti

Geleceğin havalimanları ve mobilite çözümlerine yönelik inovasyonu teşvik etmek amacıyla TAV Havalimanları tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Airport Innovation Days’ etkinliği, Ankara Esenboğa Havalimanı’nda yoğun ilgi gördü. TAV Havalimanları ve Groupe ADP’nin Financial Times Group’a bağlı Sifted işbirliğiyle Türkiye’de gerçekleştirdiği etkinlikte, jüri değerlendirmesi sonucu ödüle layık görülen Sensemore, Assistbox ve Waste Log adlı girişimler ön plana çıktı.

Etkinlik, TAV Havalimanları Murahhas Yönetim Kurulu Üyesi Franck Mereyde ve Esenboğa Havalimanı Genel Müdürü Nuray Demirer’in konuşmalarıyla başlarken, finalist girişimler gün boyunca jüri ve katılımcılarla etkileşimde bulunarak projelerini sundu.

TAV Havalimanları Üst Yöneticisi Franck Mereyde: “Küresel Ağımız 33 Ülkede 110 Havalimanına Ulaşıyor”

TAV Havalimanları olarak 33 ülkede 110 havalimanına ulaşan geniş bir küresel ağa sahip olduklarını belirten TAV Havalimanları Murahhas Yönetim Kurulu Üyesi Franck Mereyde, “Yılda 336 milyon yolcuya hizmet veren dünyanın en büyük havalimanı işletmeciliği platformu Groupe ADP’nin bir parçasıyız. Stratejimizin üç ana ayağını; yolcu deneyimini geliştirmek, sürdürülebilirliği sağlamak ve dijitalleşmeyi desteklemek oluşturuyor. Girişimcilik ekosistemini destekleyerek inovatif çözümlerle hem operasyonlarımızı iyileştiriyor hem de çevresel etkimizi en aza indirmeyi hedefliyoruz,” dedi.

Üç Kategoride Ödül Verildi

Ön değerlendirmeyi geçerek ‘Airport Innovation Days’ etkinliğine katılan girişimler, ‘Havalimanı Operasyonları’, ‘Yeşil Havalimanı’ ve ‘Yolcu Deneyimi’ olmak üzere üç ayrı kategoride yarıştı. Birincilik ödülünü kazanan Sensemore, makinelerin performansını artırmak ve arızaları önceden tahmin ederek bakım maliyetlerini düşürmek için yapay zeka destekli teknolojiler sunuyor. İkinci sıradaki Assistbox, video tabanlı çözümleriyle kurumların görüntülü görüşme ihtiyaçlarını hızlı ve etkili bir şekilde karşılamayı hedefliyor. Üçüncü ödülün sahibi Waste Log ise atık yönetiminde yenilikçi bir platform sunarak, anlık atık takibi ve raporlama ile çevresel etkileri azaltmaya katkı sağlıyor.

Ödül Kazanan Girişimlere Paris Yolculuğu

Ödül alan Sensemore, Assistbox ve Waste Log girişimleri, 4 Aralık’ta Paris Charles de Gaulle Havalimanı’nda düzenlenecek olan etkinlikte projelerini sergileme fırsatı yakalayacak. Etkinliğin birincisi, TAV Havalimanları’nın bir tesisinde PoC (Proof of Concept) kapsamında çözümünü gerçek ortamda test etme imkanına sahip olacak. Ayrıca, kazanan her üç girişime de Sifted tarafından uluslararası tanıtım desteği sağlanacak.

Etkinlik Amman ve Paris’te Devam Edecek

Airport Innovation Days, 6 Kasım’da Ürdün Amman Queen Alia Havalimanı’nda ve ardından 4 Aralık’ta Fransa Paris Charles de Gaulle Havalimanı’nda devam edecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir