TAV Havalimanlarına Büyük Ödül: Dünyanın En İyileri Arasında

TAV Havalimanlarına Büyük Ödül: Dünyanın En İyileri Arasında

TAV Havalimanları tarafından işletilen İzmir Adnan Menderes, Milas-Bodrum, Üsküp ve Zagreb havalimanları, Dünya Havalimanları Konseyi (ACI World) tarafından verilen Havalimanı Hizmet Kalitesi (ASQ) ödüllerinde zirveye çıktı. Yolcu değerlendirmelerine dayanan bu prestijli ödüller, ABD’nin Atlanta kentinde düzenlenen törende sahiplerine teslim edildi.

Türkiye’nin havalimanı işletmeciliğinde küresel lider markalarından biri olan TAV Havalimanları, dört havalimanı ile farklı kategorilerde “En İyi Havalimanı” ödüllerine layık görüldü. Bu yıl ABD’nin Atlanta kentinde düzenlenen ACI Müşteri Deneyimi Zirvesi’nde gerçekleştirilen törende, İzmir Adnan Menderes, Milas-Bodrum, Üsküp ve Zagreb havalimanları yolcu memnuniyetine dayalı olarak seçkin ödüllerle onurlandırıldı.

TAV Havalimanları Havalimanı İşletmelerinden Sorumlu Grup Başkanı Kürşad Koçak, bu

başarıyı değerlendirirken, “TAV Havalimanları olarak 8 ülkede 15 havalimanı işletiyoruz. Servis şirketlerimizle birlikte, 33 ülkede 110 havalimanında küresel bir varlık gösteriyoruz. Yolcularımızın ihtiyaç ve beklentilerini yakından izleyerek, en iyi seyahat deneyimini sunmak için çalışıyoruz. Dört havalimanımızın, müşteri deneyimi açısından dünyanın en iyileri arasında yer alması bizim için büyük bir gurur kaynağı. Bu başarı, deneyimli ekibimizin ve yıllar içinde oluşturduğumuz bilgi birikimimizin bir sonucu. Emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

İzmir ve Bodrum Avrupa’nın En İyileri Arasında

İzmir Adnan Menderes, Üsküp ve Milas-Bodrum havalimanları, kendi yolcu kapasitelerine göre “Avrupa’nın En İyi Havalimanı” seçilerek büyük bir başarıya imza attı. İzmir Adnan Menderes ayrıca “Avrupa’nın En Kolay Havalimanı Yolculuğu”, “En Temiz Havalimanı”, “En Keyifli Havalimanı” ve “En Adanmış Personele Sahip Havalimanı” gibi beş farklı kategoride ödül alarak, dokuz havalimanı arasında en fazla ödül kazananlardan biri oldu.

Zagreb Havalimanı ise “Avrupa’nın En Kolay Havalimanı Yolculuğu” kategorisinde ödüle layık görülerek, son 10 yıl içinde birden fazla ASQ ödülü kazanan havalimanlarının yer aldığı ACI World Roll of Excellence listesine adını yazdırdı.

ASQ Programı: Küresel Yolcu Memnuniyetinde Standart Belirleyici

ACI World tarafından oluşturulan ASQ programı, havalimanı hizmet kalitesini ve yolcu memnuniyetini ölçmek amacıyla 2006 yılında başlatıldı. Program, 109 ülkede 400’ün üzerinde havalimanında uygulanan, dünyadaki en kapsamlı yolcu memnuniyeti ölçüm programı olarak kabul ediliyor. 30’dan fazla performans göstergesi içeren yaklaşık 600 bin anketle ASQ, havacılık sektörünün mevcut durumu ve gelecekteki potansiyeli hakkında derinlemesine bilgi sunuyor.

Exit mobile version