Tartılmadan uçak seferi yapılmayacak

Tartılmadan uçak seferi yapılmayacak

Güney Kore medyasına yansıyan bir habere göre, Kore Havayolları ile seyahat edecek yolcuların yakın gelecekte uçağa binmeden önce tartılmaları talep edilecek. Bu karar, Seul’deki düzenleyicilerin uçak ağırlık ve denge standartlarını güncelleme amacıyla alındı.

28 Ağustos’tan 6 Eylül’e kadar iç hat yolcuları için Seul’ün Gimpo Havalimanı’nda ve 8-19 Eylül arasında uluslararası yolcular için Incheon Havalimanı’nda tartım istasyonları kurulacak .

Oturma düzeni ve yakıt miktarı ölçülecek

Havayolu, her yolcunun ağırlığını ve el bagajını kaydedecek ve bu kayıtlar ülkenin Arazi, Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığı’na iletilecek.

Bakanlık daha sonra bu verileri tipik bir yolcunun ortalama ağırlığını hesaplamak için kullanacak ve bu veriler, oturma düzenlemeleri ve bir uçağın ne kadar ekstra yakıt taşıması gerektiğine ilişkin düzenlemelerin hazırlanmasında kullanılacak.

Havayolu personeli, aşırı kilolu yolcuların daha fazla ödeme yapmak zorunda kalmayacağını ve toplanan tüm verilerin anonimleştirileceğini vurguladı.

Güney Kore yönetim şekli

Birçok demokratik devlet gibi, Güney Kore’nin yönetme şekli üç ayağa bölünüyor. Yürütme, yargı ve yasama organı. Güney Kore’nin yürütme ve yasama organları ulusal düzeyde başlıca görev yürütüyor, gerçi yasama organındaki çeşitli bakanlıklarda yerel seviyede de görevlerini gerçekleştirebiliyor. Yerel hükûmetler yarı-özerktir ve kendilerine ait yasama ve yürütme organları vardır. Yargı organı görevini hem ulusal hem yerel düzeyde yürütüyor. Güney Kore anayasal bir demokrasiye sahiptir. Güney Kore’nin hükûmet yapısı Güney Kore Anayasası tarafından belirlenir. Bu belge cumhuriyetin 1948 yılında ilan edildikten sonra birkaç kez revize edildi. Bu revizelere rağmen anayasa birçok özelliklerini koruyabildi, sadece kısa süreli İkinci Güney Koree Cumhuriyeti döneminde hariç, ülke her zaman başkanlık sistemine dayalı bir şekilde bağımsız bir icra kurulu başkanı ile yönetildi. Güney Kore’de seçimler ilk defa doğrudan 1948’de gerçekleştirildi. Güney Kore tarihinde birçok kez 1960’lardan başlayan ve 1980’lere kadar uzanan askeri diktatörlükler ve darbeler yaşamış olsa da o günden bu güne ülke başarılı liberal bir demokrasiye sahip. The World Factbook bugünlerde Güney Kore demokrasisini “tamamen işleyen modern bir demokrasi” olarak tanımlıyor.

Türkiye ile ilişkisi

Türkiye, Güney Kore’yi 11 Ağustos 1949’da tanımıştır. İki ülke arasındaki ilişkilerin sağlam ve olumlu bir temele sahip olmasının bir nedeni, Türkiye’nin 1950 Kore Savaşı sırasında Yarımadaya asker göndermesi ve çok sayıda şehit vermesi olarak görülebilir. İki ülke arasındaki ilişkilerde siyasi alanda bir sorun bulunmamaktadır. Güçlü bir dostluk temelinde kurulan ilişkiler düzenli siyasi diyalogla sürdürülmektedir. Güney Kore ve Türkiye uluslararası alanda birbirlerine destek vermektedirler. Dönemin Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Güney Kore’yi 14 ve 16 Haziran 2010 arası ziyarete gitmiştir. 2012 yılında dönemin Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Kore’yi ziyarete gitmiştir ve Nükleer Güvenlik zirvesi çerçevesinde görüşmelerde bulunmuştur.

Exit mobile version