TARİHTE BUGÜN YAŞANMIŞ FİLMLERE KONU OLMUŞ HAZİN OLAY

TWA 847 sefer sayılı Boeing 727 (N64339) uçağı Kahire’den San Diego’ya 14 Haziran 1985’de tarifeli seferini yapmak üzere havalandı. Kısa ve orta menzilli uçak Atina, Roma, Boston ve Los Angeles’a inerek yakıt ve ikram alacak, yolcu indirecek ve rotasına devam edecekken, Atina’dan Roma’ya kalkışı sırasında Hizbullah’a bağlı teröristler tarafından kaçırıldı.
Atina’dan kalkan uçak, 700 İslami Müslümanın İsrail’in gözetiminden serbest bırakılmasını isteyen Hizbullah ve İslami Cihad grubunun iki üyesi tarafından kaçırılmıştı.
TWA 847 Önce Beyrut’a yönlendirildi. Yakıt karşılığında bazı yolcular serbest bırakıldı. B.727 Daha sonra Cezayir’e gitmek üzere havalandı. Burada da serbest bırakılanlar oldu.
Teröristler rotayı tekrar Beyrut’a çevirdiler. Teröristler ABD Donanması dalgıcı Robert Stethem’in kimliğini tespit ettiler. Önce dövdüler sonra da öldürerek cesedi piste fırlattılar.
Beyrut’da uçağa 12 silahlı adam daha geldi. Uçak Cezayir’e gitmek üzere havalandı ve 65 yolcuyu daha serbest bıraktılar. Tekrar Beyrut’a döndüler ve 30 Haziran’a kadar burada kaldılar. Uçakta kalan yolcular kara yoluyla Suriye’ye götürüldü. ABD Hava Kuvvetleri’ne ait bir uçak, yolcuları Suriye’den Almanya’ya getirdi.
Bu arada İsrail 700 tutukluyu serbest bıraktı ise de bunun uçak kaçırılması ile ilgisi olduğunu reddetti. Olay 1986 yılında bir filme konu oldu.
The Taking of Flight 847: The Uli Derickson Story (1988) trailer


 


 

Exit mobile version