''TALPA'' DAN GERİ ADIM !

PİLOTLAR GECESİ “BEDAVA” OLDU !
Her yıl Geleneksel olarak kutlanan Dünya Pilotlar Gecesini bu yıl üyelerine paralı yapan TALPA yönetimi Balo Gecesine 5 gün kala bu kararından vazgeçerek “katılmak isteyen üyelerden para alınmayacağını” açıkladı.
Bilindiği gibi 2000 yılından itibaren Türkiye Pilotlar Günü olarak kutlanan 26 Nisan, zamanın TALPA Başkanı Gürcan Mantı ve ekibinin çabaları ile IFALPA (Uluslararası Havayolu Pilot Birlikleri Federasyonu) ve ECA (Avrupa Kokpit Birliği) tarafından Dünya Pilotlar Günü olarak kabul edilmişti. 2014 yılında ilk kez kutlanan Dünya Pilotlar Günü bu yıl 3. kez kutlanacak. Ocak ayında TALPA Başkanı seçilen Kpt. Plt. Ayhan Günal ve ekibi yıllardır üyelere ücretsiz olan Kutlama etkinliğini bu yıl paralı yapmış ve 2 kişilik davetiyelerin 400 TL karşılığı satışına başlamıştı.Bu gelişme 28 Mart günü airlinehaber sayfalarında da duyurulmuştu.
Ancak pilot camiasından gelen yoğun tepkiler üzerine TALPA yönetim Kurulu paralı davetiye satışından vazgeçerek geceye katılımın ücretsiz olacağını dün gece üyelere gönderdiği sms ile duyurdu.
İşte o mesaj:
ülkemizin içinden geçtiği bu zor günlerde, herkese Türk pilotlarının birlik, beraberlik ve dayanışma içinde bir arada olduğunu göstermek amacıyla 26 Nisan Dünya Pilotlar Günü etkinliğinin üyelerimizden ücret almaksızın yapılması kararlaştırılmıştır. Geceye katılmak isteyen üyelerimiz 24 Nisan 17:00’ye kadar derneğimize teşrif ederek davetiyelerini alabilecekleri gibi telefonla da rezervasyon yaptırabileceklerdir. Derneğimiz bu amaçla 23 Nisan Cumartesi ve 24 Nisan Pazar günleri de 10.00-17:30 arasında açık olacaktır.
“Katılım az” iddiası
Ancak airlinehaber’e ulaşan bazı TALPA üyeleri ise, parayla satışa çıkarılan davetiyelere rağbet olmadığını belirterek yönetimin bunun üzerine karar değiştirdiğini iddia ettiler. 26 Nisan 2016 Salı günü Bahçelievler Gorrion Otel’de yapılacak geceyi Sibel Çakı sunacak.Funda Arar ve Bülent Özdemir’in  sahne alacağı kokteyl ve balo gecesi saat 19.00’da başlayacak.
 

Exit mobile version