Talep Patladı; 2018 Çok Farklı Olacak

Geçtiğimiz yıl turizm sektöründeki çöküşü bu yıl tersine çeviren Türkiye, 2018 yılında ise çok daha büyük bir atağa kalkmaya hazırlanıyor. 2018 ile ilgili acentelerden ve havayolu şirketlerinden olumlu sinyaller gelmeye devam ediyor.

Dünya genelinde 180 ülkede faaliyet gösteren ve 30 milyon kişiyi tatile götüren TUI, önümüzdeki yıl ile ilgili önemli bir bilgiyi yatırımcılarla yaptığı toplantıda paylaştı.
TUI Group CEO’su Friedrich Joussen, şirketin 4. çeyrek sonuçlarını anlattığı yatırımcılar toplantısında “Türkiye’de gelişmeler görüyoruz, ciddi gelişmeler” ifadesini kullandı ve Türkiye’ye yönelik gelecek yaz satışlarında yüzde 70 artış olduğunu kaydetti.
ARZ YETERSİZ KALABİLİR
Joussen, Türkiye’deki yerel konaklama işletmeleriyle olan sözleşmelerin uzatıldığını ancak zaman içerisinde Türkiye’deki arzın yetersiz kalabileceğini düşündüklerini vurguladı.
Bedbank Hotelbeds de TUI gibi Türkiye’deki iyileşmeye dikkat çekerek, 1 Ekim’den itibaren rezervasyonlarda yüzde 40 artış olduğunu ve EMEA yani Avrupa, Orta Doğu, Afrika Bölgesi turizm noktaları açısından Türkiye’nin iki basamak yükselerek 11. sıradan 9. sıraya çıktığını belirtti. (HaberTürk)

Exit mobile version