TAFA ile TUSAŞ Anlaşma İmzaladı. 20 eğitim uçağı üretilecek

TAFA

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda Turkish Airlines Aviation Academy  ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii  geçtiğimiz günlerde 10 kesin 10 opsiyonlu olmak üzere 20 eğitim uçağının üretilmesi için anlaşma imzaladı.

Önümüzdeki yıllarda dünyada pilot sıkıntılı olacağına vurgu yapan Ahmet Bolat yılda 2000 bin pilot yetiştirsek 1000 tanesi THY’de diğerleri de başka ülkelerde istihdam edilir ve Türkiye pilot yetiştirme üzerine dünyada marka olabilir dedi.

İşte Ahmet Bolatın O açıklamadı;

Turkish Airlines Aviation Academy TAFA’nın yıllık yeni öğrenci kontenjanı 200 kişi. Bunu ilk etapta 300’e çıkaracağız. Ülkemizdeki diğer uçuş okullarının kapasitesi de yaklaşık 200. Bizim gelecek 10 yıllık hedeflerimiz için pilot ihtiyacımız yılda ortalama 1000. Bu açığı kapatmak için biz yatırım yapmaya devam edeceğiz.

Ayrıca dünyada da pilot açığı olacak, yılda 2000 bin pilot yetiştirsek 1000 tanesi THY’de diğerleri de başka ülkelerde istihdam edilir. Ve Türkiye pilot yetiştirme üzerine dünyada marka olabilir.

TAFA ile TUSAŞ Anlaşma İmzaladı

Burada önemli darboğaz eğitim uçağı tedariki. Şimdi verilen siparişlerin tahmini teslim tarihleri 3-4 sene sonrasından başlıyor.

Geçtiğimiz günlerde TAFA, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ile 10 kesin 10 opsiyonlu olmak üzere 20 eğitim uçağının ülkemizde üretilmesi için anlaşma imzaladı.

 

Exit mobile version