SuperJet International, BAE’de ticari jet montaj hattı açacak

SuperJet

SuperJet International, havacılık alanında bir ortaklık kurmak üzere 31 Mayıs’ta Abu Dabi’de Mark AB Capital Investment ve Abu Dabi Yatırım Ofisi (ADIO) ile bir Mutabakat Zaptı imzaladı.

Anlaşma, modern bir endüstriyel tesisin kurulması ve teknoloji transferi ile BAE havacılık endüstrisinin gelişimini desteklemeyi amaçlıyor.

Aylar öncesinden öngörülen ortaklık, Abu Dabi’de 2026 yılında tamamlanması planlanan yeni bir bölgesel uçak montaj hattının kurulmasıyla sonuçlanacak. Buna ek olarak Superjet, hem İtalya’da hem de BAE’de uçak gövdesi parçaları için yeni bir tedarik zinciri geliştirecek ve bu tedarik zincirinin 2027 yılında tamamlanması planlanıyor.

Projenin geliştirilmesi için yaklaşık 200 milyon avroluk bir yatırım ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde yüksek nitelikli profesyoneller için 450 yeni iş yaratılması gerekecek.

BAE hükümeti ile ortaklık, Mark AB Capital’in SuperJet International hisselerinin %49’unu satın almasıyla kolaylaştırılmıştır ve bu süreç hükümet onaylarına tabidir.

Superjet International 2007 yılında İtalya’da Rusya ile ortak olarak kurulmuştur ancak artık Rus ortağı bulunmamaktadır. Birleşik Arap Emirlikleri ile ortaklığın başarısı için gerekli unsurlar olan sivil havacılık sektöründeki önemli sertifikasyonların, teknolojilerin ve know-how’ın geliştirilmesinden sorumludur.

SuperJet International CEO’su Camillo Perfido’ya göre bu işbirliği çok değerli ve İtalya ile BAE arasında güçlü bir ilişki kurulmasında önemli bir adım.

Exit mobile version