SunExpress ve Electra Airways Anlaşma İmzaladı. Bulgaristan’a haftada 32 uçuş Düzenleyecek

SunExpress ve Electra Airways Anlaşma İmzaladı. Bulgaristan'a haftada 32 uçuş Düzenleyecek

Fraport Twin Star Havalimanı Yönetimi, dün yaptığı açıklamada, SunExpress ve Sofya merkezli Electra Airways’in Almanya ve Bulgaristan arasında üç yıllık bir uçuş programı için işbirliği anlaşması imzaladığını duyurdu. Lufthansa ve Türk Hava Yolları’nın ortak kuruluşu SunExpress, bu yeni anlaşma kapsamında ticari planlama, satış, dağıtım ve pazarlamadan sorumlu olacak, Electra Airways ise uçuşları gerçekleştirecek.

Bu işbirliği çerçevesinde, Köln, Düsseldorf, Frankfurt, Hannover, Leipzig, Münih ve Stuttgart’tan Bulgaristan’ın ana sahil kentleri Varna ve Burgaz’a haftada 32 uçuş düzenlenecek. Fraport, bu uçuşların Bulgaristan’ın Karadeniz kıyılarına olan Alman tatilci akışını önemli ölçüde artıracağını öngörüyor.

Uçuşlar, ilk olarak tur operatörleri ve seyahat acenteleri aracılığıyla rezerve edilebilecek ve daha sonra SunExpress web sitesi üzerinden de rezervasyon imkanı sunulacak. İlk uçuşların Mayıs 2025’te başlaması planlanıyor ve başlangıçta iki Airbus A320 uçağı Burgaz ve Varna havalimanlarında görev yapacak. Uçak sayısı 2026 yılında iki katına çıkarılacak, 2027 yılında ise talebe bağlı olarak üç uçak daha filoya eklenecek.

Exit mobile version