SunExpress: Max Kownatzki CEO olarak kaldı. Sözleşme süresiz olarak uzatıldı

SunExpress: Max Kownatzki CEO olarak kaldı. Sözleşme süresiz olarak uzatıldı

Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, Denetim Kurulu’nun Max Kownatzki’nin SunExpress İcra Kurulu Başkanı (CEO) olarak görev süresini belirsiz bir süre için uzattığını duyurdu. Max Kownatzki, Nisan 2020’den bu yana SunExpress CEO’su olarak görev yapıyordu.

SunExpress Denetleme Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Bolat, “Max Kownatzki, COVID 19 krizinin hemen başında havayolu için belirleyici bir sorumluluk üstlendi ve SunExpress’i salgın boyunca istikrarlı bir el ile yönetti. Yönetim ekibiyle birlikte SunExpress, pandemi sırasında ve sonrasında güçlü bir performans gösterdi ve rekabetçi bir ortamda büyümeyi başardı. Onun başarılı liderliğinde SunExpress büyümeye ve Türkiye turizmine katkıda bulunmaya devam edecek.

SunExpress Denetleme Kurulu Başkan Yardımcısı Jens Bischof ise şunları söyledi: “Max Kownatzki’nin SunExpress CEO’su olarak mükemmel çalışmalarına devam edecek olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Güçlü ve kararlı liderliği altında, SunExpress’i son üç yılda çeşitli zorluklardan başarıyla geçirdi. Kendisi ve tüm ekibi, SunExpress’in Skytrax tarafından ‘Dünyanın En İyi Tatil Havayolu’ seçilmesini sağladı. Bu kesinlikle dikkate değer bir başarıdır.”

Skytrax 2022 Dünya Havayolu Ödülleri’nde “Dünyanın En İyi Tatil Havayolu” seçilen SunExpress, geçen yıl 10,7 milyon yolcu taşıdı. Yüzde 85’lik yük faktörüyle havayolu, yolcu sayısında tüm rekorları kırarak pandemi öncesi seviyeleri aştı. SunExpress, 2022 yılında 1,5 milyar euro ile pandemi öncesi seviyenin üzerinde gelir elde etti ve kâr hedefini aştı. SunExpress, bu yaz 26 yeni güzergâhla tarihinin en geniş güzergâh ağını açtı. Yıl sonuna kadar on iki milyondan fazla yolcu taşıması bekleniyor.

© AirlineHaber.com

Not: Haber sitemizde yapılan havacılık haberleri kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Exit mobile version