SunExpress İzmir’den Chopin Havalimanı’na uçacak

SunExpress İzmir'den Chopin Havalimanı'na uçacak

SunExpress önümüzdeki yıl Türkiye ile Polonya arasında yeni bir direkt uçuş bağlantısı sunacak. Yeni bağlantı, Varşova’nın Chopin Havalimanı’ndan İzmir’e uçmak mümkün olacak.

SunExpress uzun süredir Antalya’yı Varşova’ya bağlıyor. Boeing 737-800’ler de bu yılın Mayıs ayının başından beri Krakow’a uçuyor. SunExpress’in başlangıçta Katowice’ye uçması gerekiyordu, ancak Türk Hava Yolları ile Polskie Linie Lotnicze ve Polonya Sivil Havacılık Ofisi arasındaki bir anlaşmazlık sonucunda, Türk havayolunun Polonya’daki ikinci varış havalimanı değiştirildi ve doğrudan uçuşlar Krakow oldu.

SunExpress havayolu, Polonya Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki kısmen ‘serbestleştirilmiş’ ikili havacılık anlaşmasından yararlanarak, önümüzdeki yıl İzmir ile Chopin Havaalanı arasında doğrudan uçuş sunmaya karar verdi. Adnan Menderes Havalimanı’ndan yapılacak uçuşlar 3 Mayıs’ta başlayacak ve haftada iki sefer sıklığında gerçekleştirilecek. XQ 870/XQ 871 rotasyonları Salı ve Cuma günleri gerçekleştirilecek.

Türk havayolu, uçuşları gerçekleştirmek üzere Boeing 737-800 ile İzmir’den kalkışlar yerel saatle 18:50’de, Fryderyk Chopin Havalimanı’na inişler ise 20:35’te planlanıyor. 50 dakikalık bir molanın ardından uçak, Türkiye’ye dönüş yolculuğu için başkent havalimanından ayrılacak. İki saat 40 dakika sonra İzmir havalimanına varış gerçekleşecek.

Ancak İzmir – Varşova – İzmir uçuş hizmeti kesinlikle yeni olmayacak. SunExpress havayolları daha önce bu rotada charter uçuşlar gerçekleştiriyordu. Uçuş operasyonları Eylül 2021’de askıya alınmıştı. ‘Yeni’ uçuşlar için biletler sunexpress’in rezervasyon sisteminde şuan mevcut. En ucuz ücretle (SunEco) gidiş-dönüş uçuşların maliyeti 159 Euro’dan (4.655,41 Türk Lirası) başlıyor.

Polonya’ya yeni bağlantıya ek olarak, Sunexpress İzmir’den Madrid, Podgorica, Prag, Priştine, Roma-Fiumicino veya Tiran’a yeni uçuşlar sunacağını duyurdu.

©AirlineHaber.com

Not: Haber sitemizde yapılan havacılık haberleri kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Exit mobile version