STOL TİPİ HAVAALANI YAPILIYOR

Yapılması planlanan ‘Stol tipi‘ havaalanı ve ‘Hava parkı’ için, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, özel ekip gönderdi. Hava alanı müjdesini 5 yıl önce Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun vermişti.
Yolcu kapasitesi 40-50 kişi olan dolmuş uçakların ineceği ‘Stol tipi’ havaalanı ile mikroligth ve model uçakların kullanımı için planlanan ‘Hava parkı’ yapımı için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nca görevlendirilen teknik ekip, Ömerler Köyü’nde ve Bolu 2. Komando Tugayı’nda incelemelerde bulundu.
Havalimanı olmayan vilayetlerde ‘Stol tipi’ havaalanı yapmak için harekete geçen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun’un 5 yıl önce müjdesini verdiği projeyi gerçekleştirmek için Bolu’daydı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü personellerinden oluşan 10 kişilik teknik bir ekip, Bolu’ya geldi.
40-50 kişi kapasiteli dolmuş uçakların ineceği ‘Stol tipi’ havaalanı ile mikroligth ve model uçakların kullanımı amacıyla yapılacak ‘Hava parkı’ için ön etüt çalışmasını yapmak üzere Perşembe günü Bolu’ya gelen Bakanlık heyeti, ilk olarak Ömerler Köyü’ne geçti. İnceleme gezisinde, Ömerler Köyü mevkiindeki düşünülen yeri gezerek bir takım incelemelerde bulundu.
Bakanlık ekibi, daha sonra ise Bolu 2. Komando Tugayı’na geçti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek’in danışmanı Zeki Şimşek’in öncülüğündeki teknik personeller, mevcut haliyle uçakların iniş ve kalkışlara uygun olmayan atıl durumdaki askeri pisti yerinde inceledi. Askeri pistin diğer teknik uygunluk durumunu tespit eden heyet ayrıca, pistin sivil havacılığa dönüşmesi konusunda da durum değerlendirmesi yaptı.

Exit mobile version