SSB Başkanı Demir: Vizyoner Genç KÖK Programı’nın tanıtımında konuştu

SSB-Başkanı-Demir-Vizyoner-Genç-KÖK-Programı’nın-tanıtımında-konuştu

İsmail Demir, “Vizyoner Genç KÖK Programı”nın tanıtım toplantısında yapmış olduğu konuşmada, hayalleri uğruna fedakarlık yapabilen gençler olduğu sürece geleceğe inançlarının tam bulunduğunu söylemiş oldu.

Kendilerinin bir dönem olarak bir şeyler hayata geçirmeye çalıştıklarını lakin gençlerin kesinlikle oldukca daha uygununu gerçekleştirmesi icap ettiğini lisana getiren Demir, “Yapacaksınız, buna da inanıyoruz. Son yıllarda görülen hareketlilik bunun bir işareti.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “TEKNOFEST gençliği” vurgusuna işaret eden Demir, “TEKNOFEST aslen bir potansiyelin ne olduğuyla ilgili bir gösterge oluşturdu. İnşallah bu potansiyelin dayanılmaz bir güçle ortaya çıktığını göreceğiz.” diye konuştu.

KÖK’ün bir pilot program bulunduğunu belirten Demir, düşük bir sayıyla başladıklarını ve programın daima denetim ayarlarını yapacaklarını ve sayıyı da şirketlerin çabasıyla artıracaklarını söyledi.

“Türkiye çapında bir çığa dönüşmesini bekliyoruz”

Müdafa endüstrisiyle başlamış olsalar da KÖK programının bir informasyon, bilim, endüstri ve teknoloji seferberliği bulunduğunun altını çizen Demir, Türkiye çapında örnek maksatlarla yürütülen birçok programın beraber koordine edilmesinin değerine işaret etti.

Demir, “Hepimiz kendi bulunmuş olduğu ortamda en güzelini yapma ülküsüyle bazı programlar başlatabilir lakin bunlar birbirinden habersiz yürüyorsa ihtiyaç duyulan sinerjiyi oluşturamayız. Bunun için KÖK programı bir modeli, bir terimi ortaya koyacak ve bir pilot programı olacak. Bu pilot programın muvaffakiyetleri, diğeri programları tetikleyecek. Geri bildirimler, programı daha da mükemmelleştirecek. Türkiye çapında bir kar topu olarak başlayıp, büyük bir çığa dönüşmesini bekliyoruz.” tabirlerini kullandı.

Demir, teknolojik gelişmeler ne getirirse getirsin, nitelikli insan gücüne gereksinimin hiçbir zaman azalmadığını vurgulayarak, gençlerin kabiliyetini keşfedip onları yanlışsız yönlendirmek ve Türkiye çapında bir kıymete çevirmek icap ettiğini söylemiş oldu.

Ülküleri gerçekleştirme mevzusunda azim ve kararlılıkla emekler sürdürülürken çeşitli pürüzlerle karşılaşılabileceğinin altını çizen Demir, kelamlarını şöyleki tamamladı:

“Zorluklar bizi kuvvetlendirir. Bu hiçbir zaman hayal kırıklığına sebep olmasın. Hayal kırıklığı yaşadığınız, umutsuz olduğunuz anda kendisine danışacağınız, elinizden tutmasını beklediğiniz ya da kaygınızı açabileceğiniz bir insan, bu sistemle etrafınızda olacak. Bu sistemle inşallah yaşam uzunluğu devam edecek birliktelikler, arkadaşlıklar, yoldaşlıklar da gerçekleştirilecek. Bu programla başladığınız seyahatiniz 10, 20, 30 yıl sonrasında ‘ne hoş bir hatıraydı, başladık, senelerce bu takımla yürüdük ve şunları başardık’ diyeceğinize inanıyorum. Bu da Türkiye’nin çıtasını yükseltecek, global güç olma vizyonuna kıymetli katkı sağlayacak. Siz, inşallah bizim yaşımıza geldiğinizde global bir güç olmuş, artık dünyada asla kimsenin parmak sallamasına müsaade etmeyen, kendi ve mazlumların çıkarlarını korumuş olan, bir dakika diyen, haksızlığa zulme karşı direnen bir Türkiye görmüş olacaksınız ve bunların mimarları da sizler olacaksınız. Bunu yaparken de dünyada hızla gelişen teknolojinin, insanlığın yararından oldukca ziyanına, mevte ve zulme sebep olan istikametini de inşallah insanlığın refahına ve adalete hakikat evirecek bir çabası başlatacaksınız.”

Konuşmasının akabinde Demir’e üstünde çırakların imzalarının olduğu bir forma ikram edildi.

Demir, TR Eğitim ve Teknoloji AŞ Genel Müdürü Çağlar Demirkan, ASELSAN İdare Heyeti Lideri ve Genel Müdürü Haluk Görgün, ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, TUSAŞ İdare Şurası Lideri Rafet Bozdoğan, TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar ve Müdafa Sanayii Akademi Lideri Cenk Aktaş’ın iştirakiyle KÖK Programı için protokol imza merasimi gerçekleştirildi.

KÖK hakkında

KÖK, SSB himayesinde başlatılan Vizyoner Genç Programı kapsamında, Müdafa Sanayii Akademi ve TR Eğitim ve Teknoloji AŞ uyumunda yürütülen ve ASELSAN, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, ROKETSAN, HAVELSAN ve STM’nin katkılarıyla oluşturulan bir toplumsal mesuliyet projesi olarak hayata geçirildi.

Usta çırak rehberliği, eğitim, vizyon ve dayanak programlarından oluşan KÖK, lisanslarının birinci yılını muvaffakiyetle tamamlayarak ikinci yılına süregelen üniversite öğrencilerini hedefliyor.

KÖK Programı’na toplam 1112 müracaat alındı ve 983’ü kriterlerinin tümünü sağlayarak geçerli müracaat olarak kaydedildi.

Exit mobile version