Southwind Airlines AB Semalarından Geçemeyecek! Antalya-Kaliningrad Uçuşları İptal Edildi

Southwind Airlines AB Semalarından Geçemeyecek! Antalya-Kaliningrad Uçuşları İptal Edildi

Avrupa Birliği (AB) yönetimi, Rusya ile ilişkilendirildiği iddia edilen Türk havayolu şirketi Southwind Airlines’a, 2014 yılında yürürlüğe giren Rusya’ya karşı yaptırımlar çerçevesinde uçuş yasağı getirdi.

AB’nin bu kararıyla Southwind Airlines, Rusya ve Türkiye arasındaki uçuşlarda AB ülkelerinin hava sahasından geçemeyecek. Ayrıca, Türkiye’den bazı AB ülkelerine yeni uçuş hatları açma planları olan şirketin, bu konuda da yaptırımlarla karşılaşabileceği ifade ediliyor.

Antalya-Kaliningrad Uçuşları İptal Edildi

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), Southwind Airlines’ın Antalya-Kaliningrad uçuşlarının iptal edildiğini duyurdu. ATOR’un açıklamasına göre, AB semalarında uçuş yasağı nedeniyle bu uçuşların iptal edildiği belirtilirken, tur operatörü Pegas Touristik’in, bu charter uçuşlarda yer alan turistlere eksiksiz para iadesi veya alternatif uçuş önerileri sunduğu aktarıldı.

Southwind Airlines: Rusya Pazarını Canlı Tutma Amacıyla Kuruldu

Southwind Airlines, Rusya’nın Ukrayna ve Donbass’ta özel askeri operasyon başlatması ve Batı’nın yaptırımlarını sıkılaştırması üzerine Nisan 2022’de kuruldu. Şirket, Rusya pazarının canlı kalması ve Rus turist akışının Türkiye’ye kesilmemesi amacıyla kurulmuş olup merkezi Antalya’da bulunmaktadır.

Exit mobile version