Southwest'in havada motoru patladı

Texas, Dallas merkezli Southwest Airlines Boeing 737-700 tipi uçak, 1380 sefer sayısı ile New York La Guardia Havalimanı’ndan Teksas Dallas  Love Field’a gitmek üzere kalktı. 32.000 ft’de 1 No.lu motorda patlama sesi duyuldu. Motordan kopan parçalar şarapnel gibi kabine isabet ederek kanat ve gövdede delikler açtı.  Basınç kaybına neden oldu. Bir kadın yolcu hayatını kaybederken, bir diğer yolcu uçağın dışına doğru kısmen çekildi. Diğer yolcuların yardımıyla geri çekildi. 7 Yolcu değişik yerlerinden yaralandı.
Uçuş ekibi emergency deklare ederek Philadelphia’ya mecburi iniş yaptı.
FlightRadar24 tarafından sağlanan uçuş bilgileri, uçağın beş dakika içinde 30.000 feet’den 13.000 feet’e indiğini gösteriyor.
Uçakta 143 yolcu ve 5 ekip bulunuyordu.
Philadelphia Havalimanı sözcüsü, uçağın emniyetli bir iniş yaptığını ve yolcuların terminale getirildiğini bildirdi.
Boeing dün Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, olayın takip edildiğini ve bilgi toplamak için çalıştıklarını söyledi.
Associated Press; helikopter görüntüleri ile uçağın sol motorunun hasar gördüğünü açıkladı. AP ayrıca, pistin inişten sonra itfaiyeciler tarafından köpükle kaplandığını bildirdi.
Amerikan Ulaşım Güvenlik Kurulu (NTSB) kazayla ilgili soruşturma başlattı.
 
NOT/ Motorun bu hale gelmesi için Compresör veya Türbin Disk’i parçalanmış olabilir. İşte o zaman Diske bağlı paller yerlerinden çıkar motor resmen dağılır ve diskten kurtulan paller uçağa çarpar. Çok ucuz atlatılmış bir kaza…
Southwest Airlines Plane Suffers Engine Explosion, Injuring Several People

Exit mobile version