Southwest Uçağı Yanlış Pistten Havalandı!

Southwest Uçağı Yanlış Pistten Havalandı!

Geçtiğimiz ay Southwest Havayolları’na ait bir uçak, kalkmaması gereken bir pistten havalandı. Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu (NTSB), olayla ilgili yürüttüğü soruşturmada pilotların dikkatsiz davrandığını ve gerekli önlemleri almadıklarını açıkladı.

28 Haziran’da Portland Uluslararası Jetport’tan Baltimore, Maryland’e giden uçuş öncesi, pilotların pistin inşaat nedeniyle kapalı olduğunu bildiren bir kılavuzu kontrol etmeleri ve kalkıştan önce hareket memurlarını aramaları gerektiği belirtilmişti. Ancak, pilotlar bu adımları atlamıştı.

Kalkış sırasında, havalimanının merkezi iletişim sistemine inşaat halindeki pistten kalkış yapılacağı bildirilmişti. Raporda, kaptan pilotun taksi rotasıyla ilgili “Portland Trafik’e birden fazla arama yaptığını” ifade ettiği kaydedildi.

Pilotlar, inşaat halindeki pistten bir kamyonun ayrıldığını görmelerine rağmen, pistin kapalı olduğuna dair herhangi bir işaret veya belirti bulamadılar. Bu durum, havalandıktan sonra yolculuğun sorunsuz geçmesiyle sonuçlandı.

Exit mobile version