SOUTHWEST ACİL İNİŞ YAPTI

Taksas Austin’den  Harlingen’e giden Southwest Airlines’ın yolcusu bir resim çekti. Garip bir görünüm vardı çünkü oturduğu yerden kanat düzensiz açıdaydı. Boeing 737 San Antonio Havalimanı’na güvenli bir iniş yaptı. Uçakta 109 yolcu  ve 5 ekip vardı.
Yolcunun facebook’da paylaştğı notlara göre; uçuş boyunca uçağın sol tarafında, bağlantı parçaları eksik ya da kırıktı. Yolcu açıklamalarına devam etti:
-Birkaç kişinin ekibe  bağırdığını duydum. Kırık parça uçtu, bir levha asılı kaldı. İnsanların dualar ettiğini gördüm. Memnuniyetle söyleyeyim ki, ekip ve pilotlar çok sakindi ve uçağı dengede tuttular.
za1
Havayolu yetkilisi yaptığı açıklamada; 987 sefer sayılı tarifeli Austin-Harlingen uçuşunda, düzensiz açıdaki  flap kaplama parçası nedeniyle, uçağın  San Antonio’ya divert etmeğe karar verdiği doğrulandı.
Uçak kazasız indi ve kapıya yanaştı, yaralı yok. Uçak seferden çekilerek denetim için bakıma alındı. Yaşanan olayla ilgili olarak pek çok yolcu gazete ve TV kanallarına konuştular, ayrı ayrı yaşadıklarını anlattılar. Ortak konuşulan konu; herkesin kanatta bir terslik olduğunu fark etmiş olması ve kabin memuruna haber verilmesiydi,
Kabin ekibi, durumun farkında olduklarını belirtmişlerdi.

Exit mobile version