Sivrihisar Hava Gösterileri Nefes Kesti

Sivrihisar Hava Gösterileri Nefes Kesti

Eskişehir Sivrihisar Havacılık Merkezi’nde düzenlenen 9. hava gösterileri, nefes kesen akrobasi gösterilerine sahne oldu. Türk Hava Kurumu’nun paraşüt, model uçak ve paramotorlu gösterileri büyük ilgi çekerken, Türkiye’nin ilk profesyonel kadın akrobasi pilotu Semin Öztürk Şener ve İsveçli mühendis pilot Sanna Hedin’in performansları izleyicileri büyüledi.

Sivil Havacılık Festivallerine Yoğun İlgi

Sivrihisar Havacılık Merkezi’nde gerçekleştirilen hava gösterilerinin açılışına Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt ile Türk Hava Kurumu Kayyum Heyeti Başkanı Vali Kemal Yurtnaç’ın yanı sıra binlerce havacılık tutkunu katıldı. İskurt, Türkiye’de hızla artan havacılık festivallerinin sivil havacılığı daha ulaşılabilir hale getirdiğini belirtti. İskurt, “Amatör havacılık, ticari ve askeri operasyonların temeli ve pilotlar için önemli bir eğitim alanı. Bakanlık olarak bu alandaki gelişimi desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Akrobasi Gösterileri ve Büyük Beğeni

Gösterilerde, Türk Hava Kurumu sporcuları microlight, paraşüt ve paramotor gösterileriyle izleyicileri büyüledi. Paramotor sporcularının gökyüzünde açtığı Türk bayrağı, Atatürk posteri ve THK bayrağı büyük alkış aldı.

Etkinliğin en dikkat çeken isimlerinden Türkiye’nin ilk profesyonel kadın akrobasi pilotu Semin Öztürk Şener ve İsveçli mühendis pilot Sanna Hedin, zorlu manevralarla izleyenlerin beğenisini kazandı. Şener ve Hedin’in performansları Eskişehir semalarında görsel bir şölen sundu. Gösterilerin ardından havacılık tutkunları, pilotlarla hatıra fotoğrafı çektirdi ve imza aldı.

Çift Kol Uçuş ve Model Uçak Şovları

Etkinlikte ayrıca 2 Boeing Stearman ve Antonov AN-2 uçaklarının çift kol uçuşu, Bursa Havacılık Spor Kulübü’nün model uçak gösterileri de büyük ilgi gördü. Havacılık tutkunları unutulmaz bir gün yaşadı.

Exit mobile version